Conference League ver weg voor Twente na pijnlijke nederlaag tegen Fenerbahçe

ANP Foto


FC Twente heeft de eerste wedstrijd van het tweeluik met Fenerbahçe met ruime cijfers verloren (5-1). Door de nederlaag is een plek in de groepsfase van de Conference League nog ver weg voor het team van Joseph Oosting. 

De Tukkers begonnen wel goed aan de wedstrijd. De eerste aanval van de Enschedeërs leverde meteen een treffer op. Het eerste schot van Manfred Ugalde belandde op de paal, maar in de rebound maakte hij het wel af. De voorsprong was echter van korte duur. Oud-Twente speler Jayden Oosterwolde kopte op aangeven van Sebastian Szymański Fenerbahçe in de 33ste minuut op gelijke hoogte.

Rode kaart

Na de tegentreffer raakte Twente nog verder in de problemen. Youri Regeer maakte een vervelende overtreding op Mert Müldür. De scheidsrechter liet het spel eerst doorgaan, maar na het inbreken van de VAR werd Regeer er met een rode kaart afgestuurd. 

Het werd na rust meteen duidelijk dat Twente het moeilijk ging krijgen met één man minder. Alhoewel de eerste treffer van Fenerbahçe in de tweede helft werd afgekeurd vanwege buitenspel, lukte het de Turken daarna nog wel vier keer om te scoren. Szymański, Irfan Kahveci en Dušan Tadić (strafschop) waren de doelpuntenmakers voor de thuisploeg. 

Donderdag 31 augustus (19:00 uur) wordt de return in Enschede gespeeld.