<
>
2022-23 Eredivisie Promotie/Degradatie, Kwartfinales
  • Odysseus Velanas (40' PEN)
Heenwedstrijd
Heenwedstrijd

Penalty Velanas genoeg voor minimale zege NAC op MVV

Pro Shots

NAC Breda heeft de eerste wedstrijd in de Keuken Kampioen Play-Offs met minimaal verschil gewonnen. In een zeer behoudende wedstrijd won de ploeg van Peter Hyballa met 1-0 van MVV Maastricht.

In de aanloop naar de wedstrijd had NAC-trainer Peter Hyballa een flinke tegenvaller te verwerken. Spits Elías Már Ómarsson, na de winterstop uitblinker bij NAC, raakte deze week geblesseerd op de training. Zijn vervanger, Odysseys Velanas, liet al na vier minuten van zich horen, maar zijn schot ging over. Vijf minuten later moest MVV-doelman Romain Matthys voor het eerst gestrekt naar de hoek. De keeper stopte een afstandsschot van Javier Vet. Daarna was het lang wachten tot er weer wat te beleven was.

In de 39e minuut werd de wedstrijd eindelijk opengebroken. Velanas ging naar de grond in het strafschopgebied, de penalty die volgde benutte de Griek zelf. Het was een van de weinige lichtpuntjes in een verder zeer behoudende eerste helft.

Ook de tweede helft kende weinig hoogtepunten. Na een uur spelen dacht Jort van der Sande de score te verdubbelen, maar in de aanloop naar zijn kopdoelpunt stond Charles-Jesaja Herrmann, die net was ingevallen voor Velanas, buitenspel. Tien minuten later werd aan de andere kant ook het doelpunt van Mart Remans afgekeurd wegens buitenspel.

Hans van der Dungen
De wedstrijd stond voor het thuispubliek voor een groot gedeelte in het teken van Hans van der Dungen. De clubicoon overleed afgelopen week plotseling op 61-jarige leeftijd. Van der Dungen speelde 361 wedstrijden in het eerste van NAC, en bleef na zijn carrière in tal van commerciële functies aan de club verbonden. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte, en tijdens de 61e minuut was er een minuut applaus voor Dunga.

De return in Maastricht is zaterdagavond om 20.00 uur live te zien op ESPN.