<
>
2022-23 Eredivisie Promotie/Degradatie, Kwartfinales
  • Sven Braken (41', 45'+3' PEN)
  • Nick Venema (65')
  • Jizz Hornkamp (13', 36')
Heenwedstrijd
Heenwedstrijd

Venema en Braken helpen VVV in spectaculair play-offduel langs Willem II

VVV-Venlo heeft de heenwedstrijd in de eerste ronde van de Keuken Kampioen Play-Offs op spectaculaire wijze gewonnen van Willem II. De thuisploeg had in de eerste helft helemaal niks te vertellen, en stond na 40 minuten op een uitzichtloze 0-2 achterstand. Maar dankzij aanvallers Nick Venema en Sven Braken wonnen de Venlonaren met 3-2.

De bezoekers uit Tilburg kwamen sterk uit de kleedkamer, en zetten VVV direct onder druk. De openingstreffer viel al na 12 minuten, toen Jizz Hornkamp een afgemeten voorzet van Lucas Woudenberg knap met zijn borst controleerde, en beheerst afrondde. Diezelfde Hornkamp verdubbelde tien minuten voor rust de stand, en opnieuw was het een prachtige goal. Elton Kabangu brak door aan de linkerkant, en zijn teruggetrokken voorzet werd door zijn collega-spits in de kruising geschoten.

Geheel tegen de verhouding in kwam de thuisclub vijf minuten voor rust weer terug in de wedstrijd. Nick Venema raakte de bal volledig verkeerd, maar via het been van spits Sven Braken vloog de bal er alsnog in. Het bleek precies wat VVV nodig had, want vijf minuten later stond het alweer gelijk. Na het checken van de VAR-beelden gaf scheidsrechter Rob Dieperink een strafschop, nadat Poll Llonch hands had gemaakt in het strafschop. Braken schoot koelbloedig binnen en dus gingen beide ploegen met een 2-2 tussenstand naar de kleedkamer, iets waar het tot de 40e minuut niet naar uit zag.

Zelfde beeld in tweede helft
In de tweede helft gingen de ploegen op dezelfde voet verder. Willem II zette aan, creëerde mondjesmaat wat kansen en zag zelfs een goal vanwege buitenspel afgekeurd worden. Toch was het VVV dat twintig minuten na rust op voorsprong kwam, en dit keer kreeg Venema hem wel op zijn naam. Na een mooie combinatie reageerde de spits alert op een lage voorzet van Braken en schoof hij de bal tegen de touwen.

Vervolgens draaide het wedstrijdbeeld volledig, en legde VVV de ene na de andere mooie aanval op de mat. Twee minuten na zijn treffer was Venema heel dicht bij de 4-2, maar zijn kopbal, na een leep voorzetje van invaller Kees de Boer, ging rakelings naast het Tilburgse doel. Hornkamp was in een spaarzame uitbraak nog dicht bij de gelijkmaker, en dus zijn hattrick, maar strandde op de goed keepende Ennio van der Gouw.

De return in Tilburg staat zaterdagmiddag om 16.30 uur op het programma en is live te zien op ESPN1.