<
>
2022-23 UEFA Champions League, Halve Finales
  • Lautaro Martínez (74')
Return - Internazionale door na 3-0 (agg)
Return - Internazionale door na 3-0 (agg)

Inter wint ook tweede duel van Milan en is Champions League-finalist

Inter heeft ook het thuisduel tegen stadgenoot AC Milan weten te winnen en staat zo in de finale van de Champions League. De 2-0 voorsprong van vorige week werd door een 1-0 overwinning niet meer weggegeven. Lautaro Martínez schoot een kwartier voor tijd de winnende binnen voor de ploeg van basisklant Denzel Dumfries.

Zowel Inter-keeper en oud-Ajacied André Onana, als Milan-keeper Mike Maignan, kreeg in de eerste helft niet heel veel te doen. Beiden moesten één keer écht optreden en deden dat met succes. Zo stond het halverwege nog steeds 0-0 en moest AC Milan iets forceren om aanspraak te maken op het finale-ticket.

Milan probeerde het in de tweede helft ook, maar zonder succes. Het voerde weinig druk uit en kwam niet verder dan paar dreigende momenten die op plaagstootjes uitdraaiden. Aan de andere kant wist Inter wel te scoren. De Argentijn Martínez schoot de voor Inter bevrijdende 1-0 binnen.

Zo staat Inter in de Champions League-finale op 6 juni. Manchester City en Real Madrid maken woensdagavond uit wie de tegenstander is in het Atatürk Olympisch Stadion in Istanbul. De stand na de eerste wedstrijd in Madrid is 1-1.