<
>
2022-23 UEFA Champions League, Halve Finales
  • Bernardo Silva (23', 37')
  • Manuel Akanji (76')
  • Julián Álvarez (90'+1')
Return - Manchester City door na 5-1 (agg)
Return - Manchester City door na 5-1 (agg)

Man City na soevereine overwinning op Real naar Champions League-finale

Manchester City gaat naar de Champions League-finale na een 3-0 overwinning op Real Madrid. In de eerste helft wervelde de ploeg van Pep Guardiola over de huidige Champions League-winnaar heen. Zo was keeper Thibaut Courtois in de eerste 45 minuten al twee keer gepasseerd.

Goudhaantje Bernardo Silva
Het bleek de avond te worden van Bernardo Silva. De Portugees was het goudhaantje aan de kant van Manchester City en kreeg door de goede tactiek van Guardiola genoeg ruimte om zijn kunsten te laten zien. Dat deed hij met succes. Zo scoorde hij, nadat Kevin De Bruyne hem goed vrijspeelde, de 1-0.

Ook de 2-0 was aan Silva besteed, met een kopbal verdubbelde hij de score. Het was duidelijk dat Manchester City geleerd had van de vorige halve-eindstrijd tegen Real Madrid. Na de 2-0 bleef de kampioen van Engeland namelijk drukken op de verdediging van Madrid, die zich vaak geen uitweg vond.

Wonder van Real blijft dit keer uit
In de tweede helft bleef het een wedstrijd op hoog niveau, maar kon Real geen moment op adem komen. Het bleef achter de feiten aanlopen en wist niet zoals afgelopen seizoen voor een comeback te zorgen. Door een eigen doelpunt van Eder Militao werd het 3-0, waarna Julian Alvarez er ook nog 4-0 van maakte.

Zo staat Manchester City in de Champions League-finale op 10 juni. In het Atatürk Olympisch Stadion in Istanbul is Inter de tegenstander. De ploeg van basisklant Denzel Dumfries won over twee wedstrijden met 3-0 van stadsgenoot AC Milan.