<
>
2022-23 UEFA Europa Conference League, 8e finales
  • Jesper Karlsson (28')
  • Vangelis Pavlidis (62')
  • Felipe Anderson (21')
Return - AZ Alkmaar door na 4-2 (agg)
Return - AZ Alkmaar door na 4-2 (agg)

Sterk AZ schakelt Lazio uit in Conference League

AZ heeft in een sterke wedstrijd Lazio uitgeschakeld. In Alkmaar werd het 2-1. Door de 1-2 winst in Italië heeft AZ de strijd gewonnen en gaat het naar de kwartfinale van de Conference League.

Knokken voor de volgende ronde
Gemakkelijk ging het niet, want er moest hard gestreden en gevochten worden om de volgende ronde te bereiken. De eerste kans van de wedstrijd was voor AZ via Pavlidis. De spits positioneerde zich bij de eerste paal, maar kon de bal niet koppen. Drie minuten later, in de twintigste minuut, kregen de Alkmaarders een grote tik te verwerken. AZ kwam op achterstand, nadat Felipe Anderson Lazio op voorsprong bracht. Hiermee bracht hij zijn ploeg op gelijke hoogte over twee gespeelde wedstrijden: 2-2.

De tegenaanval
De ploeg van Pascal Jansen liet zich niet kennen en zocht direct de tegenaanval. Die inzet werd beloond, want Jesper Karlsson maakte even later een prachtig doelpunt. Vanaf de vleugel trok hij naar binnen en gaf zijn schot een zwabber mee, waardoor de bal achter de keeper belandde en doel trof. Door zijn goal werd de schade snel hersteld. De nummer drie van de Eredivisie wist met de voorsprong van 3-2, over twee wedstrijden, de rust te halen.

Op rozen
Na de rust kwamen AZ en Lazio beide tot gevaar. Een afstandsschot van de Italianen werd gekeerd, waar Tijjani Reijnders zijn schot op de paal zag belanden. Na een kwartier spelen in de tweede helft hielp AZ zichzelf in het zadel. Pavlidis haalde op de rand van de zestien de trekker over en zag zijn poging in het doel belanden. Daarmee kreeg het team meer lucht en stond zijn ploeg in deze wedstrijd 2-1 voor. Dezelfde stand zoals vorige week in Italië. De Alkmaarders gingen niet achterover leunen, want even later werd opnieuw de paal getroffen. De score veranderde niet meer, waardoor AZ met 4-2 over twee wedstrijden Lazio uitschakelt en doorgaat in de Conference League.

Vrijdag is de loting voor de kwartfinales van de Conference League en weet AZ wie de volgende tegenstander is. De loting is om 14:00 uur live te zien op ESPN 1.