<
>
2022-23 UEFA Europa Conference League, Groepsfase
  • Jens Odgaard (8')
  • Vangelis Pavlidis (87')
  • Artem Dovbyk (40')

AZ verslaat Dnipro-1 en wordt groepswinnaar in Conference League

Pro Shots

AZ heeft de laatste groepswedstrijd in de Conference League met 2-1 gewonnen van het Oekraïense SC Dnipro-1. De Alkmaarse doelpunten werden gemaakt door Jens Odgaard en Vangelis Pavlidis.

Na zeven minuten was het al raak voor de thuisclub. Odgaard kopte een puntgave voorzet van Jesper Karlsson van dichtbij binnen. Vervolgens zetten de Oekraïners aan, wat resulteerde in twee grote kansen op rij, maar twee keer kon keeper Hobie Verhulst redding brengen.

Na een klein half uur was het weer Karlsson die voor gevaar zorgde. De Zweed dribbelde vanaf links naar binnen om de bal perfect op het hoofd van Sam Beukema te leggen, die kreeg de bal in twee instanties niet langs de sterke doelman Max Walef. AZ speelde vervolgens slordig waardoor de bezoekers steeds vaker voor het doel van Verhulst opdoken. Vijf minuten voor rust leverde dat de gelijkmaker voor Dnipro op. Spits Artem Dovbyk kon van dichtbij een voorzet binnentikken.

Groepswinst
Na rust kwam Vangelis Pavlidis in de ploeg voor Maxim Dekker. Binnen een halve minuut kon de Griek zijn invalbeurt al verzilveren na geklungel in de Oekraïense verdediging, maar de spits schoot rakelings naast. Vlak voor tijd was het wel raak voor de spits, die een mooie voorzet van Yukinari Sugawara binnenkopte. Door de overwinning wist AZ de eerste plaats in de groep te behouden. Door de groepswinst ontlopen de Alkmaarders de tussenronde van de Conference League.