<
>
2022-23 UEFA Europa League, Groepsfase
  • Alireza Jahanbakhsh (9', 41')
  • David Hancko (31')
  • Danilo (34')
  • Santiago Giménez (66')
  • Oussama Idrissi (78')

Feyenoord trakteert publiek op zesklapper tegen Sturm Graz

Feyenoord heeft SK Sturm Graz met overtuigende cijfers aan de kant gezet: 6-0. Zonder de fanatieke aanhang achter het doel vanwege een straf van de UEFA, werd het evengoed een sfeervolle avond in De Kuip. De 35.000 supporters die er wel waren, werden namelijk getrakteerd op een heerlijk Europees avondje.

Hattrick door neus geboord
Al snel kwam Feyenoord uit een vrije trap op voorsprong. Orkun Kökcü koos ervoor om niet direct op doel te schieten, maar een variant uit de hoge hoed te toveren. De aanvoerder stak de diepgaande Alireza Jahanbakhsh langs de muur weg, die de bal zo raakte dat die in de korte hoek van de op een voorzet gokkende doelman Jörg Siebenhandl binnenviel: 1-0. Ook de vierde treffer kwam op naam van de Iraniër, nadat zijn schot van richting veranderd werd en over de wederom snel omvallende doelman binnenviel. In de tweede helft dacht Jahanbakhsh zijn derde van de avond gemaakt te hebben, maar de VAR zag een overtreding, waarna de scheidsrechter een streep door het doelpunt zette. De hattrick kwam er uiteindelijk niet, omdat Patrick Walemark hem na 64 minuten verving.

Emegha zeer ongelukkig
Sturm Graz had zeer weinig te vertellen. Voor Emanuel Emegha keek erg uit naar een weerzien met zijn Rotterdam, maar het werd een wedstrijd om heel snel te vergeten. Binnen een kwartier was het al einde wedstrijd voor oud-Spartaan, na een beuk in de rug van Gernot Trauner raakte zeer ongelukkig geblesseerd. De Rotterdammer werd onder toeziend oog van vrienden en familie met de brancard van het veld gedragen.

Idrissi blinkt uit
Naast Jahanbakhsh, speelde ook de andere vleugelspeler Oussama Idrissi erg sterk. De huurling van Sevilla beloonde zichzelf met een assist op de 4-0, na sterk doorgaan van afmaker David Hancko. Daarna kwam de mooiste aanval van de avond: Idrissi dribbelde het strafschopgebied binnen en hakte de bal op de overlappende Marcos López, die teruglegde op Danilo. De Braziliaan bleef ijzig kalm en schoof de derde treffer van de avond binnen. Enkele minuten na de wissel van Danilo voor Santiago Giménez, wist ook de Mexicaan direct te scoren. De laatste treffer van de avond was een afstandsknal van de uitblinkende Marokkaanse aanvaller, die via de paal binnen viel.

Na de kansloze 4-2 nederlaag bij Lazio, doet Feyenoord met deze eclatante overwinning erg goede zaken in de poule. Alle ploegen hebben drie punten, maar het doelsaldo van de Rotterdammers is met plus vier de beste van allemaal. Als koploper gaat Feyenoord dus naar de derde wedstrijd in de groep, op 6 oktober uit bij FC Midtjylland.