<
>
2022-23 UEFA Champions League, Groepsfase
  • Hirving Lozano (4')
  • Giacomo Raspadori (16')
  • Khvicha Kvaratskhelia (62' PEN)
  • Victor Osimhen (89')
  • Davy Klaassen (49')
  • Steven Bergwijn (83' PEN)

Overwintering in Champions League heel ver weg voor Ajax na nieuwe nederlaag tegen Napoli

Pro Shots

Na de 1-6 oorwassing in Amsterdam kreeg Ajax ook in Napels een nederlaag te verwerken. Napoli bleek woensdagavond met 4-2 te sterk voor de ploeg van Alfred Schreuder. Zo wordt overwinteren in de Champions League heel erg moeilijk voor Ajax dat nog altijd op drie punten staat. Napoli wist zich met de overwinning te plaatsen voor de knock-outfase van het toernooi.

Horrorstart
Ajax beleefde een horrorstart in Napels. Na vier minuten moest Remko Pasveer de bal al uit het doel halen na een prachtige aanval van Napoli die werd binnengekopt door oud-PSV'er Hirving Lozano. De Amsterdammers herpakten zich snel en drongen aan bij Napoli. Dat leidde vijf minuten later tot twee goede kansen. Een inzet van Steven Bergwijn werd gekeerd door doelman Alex Meret en even later schoot Steven Berghuis rakelings naast.

Toch ging het al snel weer mis. Na zestien minuten haalde Giacomo Raspadori hard uit binnen de zestien. Hij liet Pasveer kansloos en zette de Italianen op een 2-0 voorsprong. Na de verdubbeling van de score leken de Napolitanen wat gas terug te nemen. Het bleef dan ook bij 2-0 in de eerste helft.

Ajax toont veerkracht
In de tweede helft deed Ajax snel wat terug. Davy Klaassen kopte de Amsterdammers binnen vijf minuten weer terug in de wedstrijd. Zo stond het 2-1 met nog veertig minuten op de klok. Het vertrouwen was weer terug bij Ajax, maar dat was van korte duur, want Napoli kreeg niet veel later een strafschop na een handsbal van Jurriën Timber. De verdediger kreeg de bal van dichtbij tegen zijn hand geschoten. Chvitsja Kvaratschelia ging achter de bal staan en faalde niet.

Niet alleen Napoli kreeg woensdagavond een strafschop, want in de 81e minuut werd Brian Brobbey naar de grond getrokken. Dit leverde Ajax een penalty op en Bergwijn mocht aanleggen. Net als Kvaratschelia benutte hij de strafschop, waardoor de teams nog een spannende slotfase tegemoet gingen.

Wedstrijd beslist
Wederom leek het geloof weer terug bij Ajax, maar opnieuw ging het mis. Daley Blind, die de aanvoerdersband droeg, ging in de 89e minuut hopeloos in de fout. Victor Osimhen ontfutselde hem de bal en kon zo binnenschuiven. De Nigeriaan bepaalde zo de eindstand op 4-2.

Schreuder niet ontevreden
Ondanks de nederlaag was Schreuder niet geheel ontevreden: "Ik vind dat wij een goede reactie hebben geleverd na vorige week. Ik denk zelfs dat we een van onze beste wedstrijden van dit seizoen hebben gespeeld. Zeker als je kijkt naar de kracht van deze tegenstander. En als andere mensen dat niet vinden, dan is dat zo. Daar kan ik weinig mee. Napoli is een uitstekende ploeg, die al zeer verdiend door is naar de achtste finales. Maar ik denk ook dat zij een veel beter Ajax dan vorige week hebben gezien."