<
>
2022 UEFA Conference League Kwalificatie, Play-off ronde
  • Boselli (86')
  • Hakon Evjen (60')
  • Tijjani Reijnders (63')
Return - AZ Alkmaar door na 6-1 winst (agg)
Return - AZ Alkmaar door na 6-1 winst (agg)

AZ naar groepsfase Conference League na overwinning in Portugal

AZ heeft ook de uitwedstrijd tegen het Portugese Gil Vicente gewonnen. In Barcelos werd het 2-1 voor de ploeg van trainer Pascal Jansen, na een 4-0 overwinning in Alkmaar een week eerder.

Zeven wijzigingen werpt zijn vruchten niet af
AZ begon ongewijzigd aan de ontmoeting met Gil Vicente, vergeleken met de wedstrijd van vorige week in Alkmaar. De Portugezen, die het laatste halfuur overrompeld werden in Alkmaar, begonnen met maar liefst zeven wijzigingen in de basiself. Het wierp alleen zijn vruchten niet af voor de nummer vijf van vorig seizoen in de Primeira Liga.

AZ begon goed aan de wedstrijd en kreeg de eerste twee serieuze kansen in de wedstrijd. De vroege voorsprong bleef uit en Gil Vicente kwam wat beter in de wedstrijd, maar van beide kanten was de concentatie niet optimaal. Veel ballen belandden naast de speler of over de zijlijn. Rond het halfuur kwam AZ opnieuw gevaarlijk voor het doel van keeper Brian Araujo en was het Evangelios Pavlidis die de bal op de paal schoot.

AZ komt niet in de problemen
Ook na rust was AZ de betere ploeg en wist het eindelijk het doel te vinden. Het was Myron Van Brederode rond het uur die opnieuw een gevaarlijke dribbel inzette vanaf de linkerkant. Door een mooie steekbal van Pavlidis was het uiteindelijk Hakon Evjen die voor de 1-0 zorgde. Drie minuten later was het Tijjani Reijnders die de verdediging van Gil Vicente het nakeken gaf en met een leep stifje de doelman verschalkte voor de 2-0 in de wedstrijd.

In de 82e minuut bepaalde Juan Boselli de eindstand op 2-1, waardoor AZ met een overtuigende 6-1 over twee wedstrijden de groepsfase van de Conference League ingaat.