<
>
2022 UEFA Conference League Kwalificatie, Play-off ronde
  • Nicolás González (2')
  • Arthur Cabral (31')
  • Vaclav Cerny (64')
1ste Leg
1ste Leg

FC Twente houdt schade beperkt tegen Fiorentina

FC Twente is het tweeluik tegen Fiorentina met een kleine nederlaag begonnen. In een lang niet uitverkocht Stadio Artemio Franchi werd met 2-1 verloren.

Lang zag het er naar uit dat de schade voor Twente veel groter uit zou pakken. De Tukkers waren in de eerste helft onherkenbaar en mochten met een 2-0 ruststand niet klagen. Al in de eerste minuut was het hangen voor Fiorentina. Na een snelle combinatie aan de linkerkant kwam een voorzet van Cristiano Biraghi op het hoofd van Nicolás González, die hard binnenkopte.

Sottil ongrijpbaar
Wat volgde was een eenzijdige wedstrijd. Linksbuiten Riccardo Sottil liep de Twente-verdediging aan alle kanten voorbij. Zijn voorzet werd na 30 minuten binnengeschoven door spits Arthur Cabral.

Pas in de tweede helft kon Twente wat terugdoen. Na een paar kleine kansjes via invaller Václav Černý en spits Ricky van Wolfswinkel, kwam in de 64e minuut de aansluitingstreffer. Een schitterende vroege voorzet van Gijs Smal werd afgewerkt door Černý.

Ondanks de nederlaag houdt FC Twente zicht op de groepsfase van de Conference League. Volgende week donderdag is de return in de Grolsch Veste.