<
>
2022 UEFA Champions League Kwalificatie, Play-off ronde
  • Antonio-Mirko Colak (40')
  • Tom Lawrence (70')
  • Ibrahim Sangaré (37')
  • Armando Obispo (78')
1ste Leg
1ste Leg

PSV sleept kansrijke uitgangspositie uit het vuur ondanks ketser Benítez

PSV heeft in typisch Schots weer een gelijkspel uit het vuur gesleept tegen Rangers. De Eindhovenaren scoorden twee keer uit een corner, terwijl Rangers twee keer gebruik maakte van het natte veld. Zo blijft de spanning groot op de return van volgende week woensdag in Eindhoven. Daar gaat de beslissing vallen tussen groepsfase Champions League of Europa League.

Beide ploegen lieten zien sterk te zijn in de voorzet. Hoog, laag, vroeg of teruggetrokken, het hele assortiment kwam voorbij. Zo kreeg Teze de bal in eigen zestien op de arm gekopt, na met zijn hand naar de bal gegaan te zijn. De VAR greep niet in en de strafschop tegen bleef uit. Het was niet verwonderlijk dat de openingstreffer uit een corner viel. De corner van Cody Gakpo viel voor de voeten van Jordan Teze, de de bal wat houterig, maar effectief door de benen van zijn directe tegenstander bij Ibrahim Sangaré kreeg. De Ivoriaan harkte de bal met zijn links in de korte hoek: 0-1.

De Schotten leken door dit doelpunt wakker geschud en gooiden er een schep bovenop. Een mooie aanval over rechts resulteerde in de gelijkmaker van Antonio-Mirko Colak. Na een simpel ogende combinatie kwam James Taverrnier door over rechts. Zijn lage, teruggetrokken voorzet werd door de nummer 9 in de verre hoek geschoten. Het natte veld zorgde voor een versnelling van de bal, waardoor doelman Walter Benítez kansloos was. De Argentijnse goalie wacht nog altijd op zijn eerste clean sheet voor zijn nieuwe club.

Ook na rust bleef het regenen in Glasgow. Nadat Ismael Saibari een aantal mogelijkheden om zeep had geholpen, veroorzaakte de buitenspeler een vrije trap ver buiten het eigen strafschopgebied. Tom Lawrence schoot de bal hard, met een stuit, maar recht op Benítez af. De ongelukkige doelman dacht de bal simpel in zijn handen te laten vallen, maar de gladde bal gleed door zijn vingers de doellijn over: 2-1. De storm die even was gaan liggen, werd hierdoor weer aangewakkerd en dus leek PSV niet te krijgen wat het verdiende op basis van de kansen in de tweede helft.

De Eindhovenaren waren niet uit het veld geslagen en toonden veerkracht. De terechte gelijkmaker viel wederom uit een vlijmscherpe corner van Cody Gakpo. Het was het voorhoofd van Armando Obispo die de hoekschop via de onderkant van de lat tot doelpunt promoveerde. Zo sleepte PSV een 2-2 gelijkspel uit het vuur op een druiligere avond op Ibrox.