<
>
2022 UEFA Conference League Kwalificatie, Derde ronde
  • Stefan Kovač (59')
  • Daan Rots (8')
  • Michel Vlap (30')
  • Joshua Brenet (43')
1e Leg
1e Leg

Twente wint na bijna tien jaar weer voor het eerst op het Europese toneel

Na acht jaar is FC Twente weer actief in Europa. Tegen het Servische FK Čukarički boekten de Tukkers in Belgrado een 1-3 zege in het heenduel van de derde voorronde van de Conference League. Daan Rots, Michel Vlap en Joshua Brenet waren de Twentse doelpuntenmakers.

Het laatste Europese optreden van Twente dateerde voor vanavond alweer van 2014. In het elftal van de toenmalige trainer Alfred Schreuder speelden onder anderen Hakim Ziyech, Nick Marsman en Luc Castaignos. Ze werden toen uitgeschakeld door FK Qarabag.

Vanavond was Rots tegen Čukarički de maker van de openingstreffer, dat was 2898 dagen na de laatste Twente-goal in Europa (Castaignos). De laatste overwinning van Twente dateerde van 30 augustus 2012 met toen nog Dusan Tadic en Dmitri Bulykin in de aanval.

Op weg naar play-offs

Met name in de eerste helft was Twente effectief. In de tweede helft bleven de Twentse doelpunten uit, maar met de 1-3 overwinning van vanavond hebben de Tukkers een grote stap gezet richting de play-offs van de Conference League-kwalificatie. Als de Tukkers volgende week in eigen huis het klusje klaren, nemen ze het tegen Fiorentina op voor een plek in de groepsfase.

Zerrouki open over vertrekwens

Ramiz Zerrouki was na afloop van de wedstrijd erg open over zijn toekomst. De middenvelder van Twente is dichtbij een overstap naar Feyenoord en steekt dat niet onder stoelen of banken. "Elke voetballer heeft ambitie en wil een stap maken. dus ik hoop persoonlijk dat de club wil meedenken over mijn toekomst", vertelde Zerrouki tegenover RTL. "Zoals iedereen heeft meegekregen gaat er een speler vertrekken, dus op die positie zien ze mij. Feyenoord speelt Europa League, ik denk met de omstandigheden daar dat ik kan doorgroeien tot een betere speler."