<
>
2022-23 Vrouwen Eredivisie, Regulier seizoen
  • Suzanne Giesen (20')
  • Caitlin Dijkstra (59')
  • Elena Dhont (90')
  • Romée Leuchter (67')

Twente wint topper in Azerion Vrouwen Eredivisie van Ajax

De vrouwen van FC Twente hebben de topwedstrijd van de Ajax vrouwen gewonnen. In de Grolsch Veste werd het 3-1 voor Twente. De doelpunten van de Tukkers kwamen op naam van Suzanne Giesen, Caitlin Dijkstra en Elena Dhont. Namens Ajax deed Romee Leuchter nog wat terug, maar de Amsterdammers grepen naast de punten.

Ajax-trainer Suzanne Bakker zei voorafgaand aan de wedstrijd tegen Twente dat Ajax efficiënter moet zijn in toppers tegen Twente. Ajax is vaak de betere ploeg maar laat de kansen liggen. Dat zal vooraf dus uitgebreid besproken zijn, maar de speelsters van Ajax gaven geen gehoor. Zo schoot Ashleigh Weerden in de 17ste minuut op de lat en miste Leuchter een strafschop en kopte ze een bal op de paal. In de tussentijd was Twente wel efficient en maakte Giesen er 1-0 van.

De invalster kreeg de bal na een hoekschop voor haar voeten en schoot raak.

In de tweede helft was het spelbeeld nagenoeg hetzelfde. Ajax was iets beter aan de bal, maar was niet scherp voor de goal. Aan de andere kant was Twente veel gevaarlijker. In de 59ste minuut kwam het ook op 2-0. Het succesformule kwam weer voort uit een spelhervatting. Na een vrije trap was het uiteindelijk Dijkstra die van dichtbij het laatste zetje aan de bal kon geven.

Leuchter deed nog wel wat terug via Leuchter. De aanvalster werd weggestuurd met een diepe bal en maakte oog in oog met Daphne van Domselaar geen fout. Eerder pakte de doelvrouw van Oranje dus wel een strafschop van Leuchter, maar dit keer had ze geen antwoord.

Ajax zette vervolgens nog alles op alles om een gelijkmaker te forceren, maar de goal viel uiteindelijk aan de andere kant. Ajax stond heel hoog op het veld en zoals bij de mannen was de restverdediging niet in orde. Dhont stond helemaal vrij bij een counter en kon de 3-1 binnenschieten.

Door de zege staat Twente nu bovenaan. Het heeft 24 punten uit 8 wedstrijden. Ajax heeft evenveel punten, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld.

PSV Vrouwen winnen van Feyenoord
Er was nog een topper vandaag in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De vrouwen van PSV wonnen met 3-1 van de Feyenoord vrouwen. Zera Hulswit scoorde twee keer en Inessa Kaagman maakte er een. Voor Feyenoord scoorde Maxime Bennink.

PSV klimt nu over Feyenoord heen op de stand. PSV staat op plek 5 met 13 punten uit 8 wedstrijden. Feyenoord heeft evenveel punten uit evenveel wedstrijden, maar het doelsaldo van de Rotterdammers is slechter.