<
>
2022-23 Keuken Kampioen Divisie
  • Samuele Longo (19')
  • Aliou Balde (31' PEN)
  • Max Svensson (3')
  • Michael de Leeuw (79')

De Leeuw redt punt voor tegenvallend Willem II in Dordrecht

In een stormachtig Dordrecht speelde het Willem II van Kevin Hofland een teleurstellende wedstrijd, maar kon Michael de Leeuw een punt redden voor de Tilburgers: het werd 2-2.

Sterk begin
De Tilburgers begonnen desondanks sterk aan de wedstrijd aan de Krommedijk. Een goede aanval werd door Max Svensson prima afgewerkt: 0-1. Er werd hem geen strobreed in de weg gelegd en stifte de bal over doelman Liam Bossin heen. Je zou denken dat zo'n start helpt in de daaropvolgende minuten, maar daarvan was allebehalve sprake bij Willem II.

Sterker nog: er was sprake van een totale ineenstorting van de ploeg van Kevin Hofland. In een koud, stormachtig en regenachtig Dordrecht viel er in het daaropvolgende kwartier niets te genieten in Noord-Holland. Toch was het goed dat de thuissupporters bleven zitten: na achttien minuten was het Samuele Longo die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Helemaal uit het niets kwam het niet, de thuisploeg werd langzaamaan wat sterker en Willem II zakte in.

FC Dordrecht op voorsprong
De gelijkmaker maakte het elftal van Michele Santoni sterker en Willem II kreeg het alleen maar lastiger. Al meerdere malen maakte Aliou Baldé het de defensie van de Tilburgers lastig, Het was dan ook Baldé die een strafschop versierde na een halfuur spelen. Na een goede slalom werd de aanvaller neergehaald door Matthias Verreth. Baldé ging zelf achter de bal staan en schoot - ondanks dat Kostas Lamprou nog aan de bal zat - de verdiende 2-1 voorsprong binnen voor FC Dordrecht.

Ook na rust werd door de uitsupporters meerdere malen 'voetballen, voetballen' gescandeerd. Willem II werd wel wat beter en was op zoek naar de gelijkmaker. Desondanks was het zo nu en dan ook oppassen achterin: de Dordtenaren kwamen er zo nu en dan gevaarlijk uit. Na 72 minuten kwam De Leeuw in het veld en hij was meermaals gevaarlijk en dat leverde dan al snel de gelijkmaker op: 2-2.

Veel meer verdiende de Tilburgers ook niet, ondanks dat het elftal van Hofland wat opportunistischer begon te spelen. Met een punt schieten zowel FC Dordrecht als Willen II weinig op.