<
>
2022-23 Keuken Kampioen Divisie
  • Lucas Schoofs (17', 20')
  • Emil Hansson (61' PEN)

Heracles Almelo gaat mini-break in als koploper na simpele zege op TOP Oss

Pro Shots

Heracles Almelo gaat de mini-winterstop in als koploper van de Keuken Kampioen Divisie. In eigen huis werd TOP Oss eenvoudig verslagen: 3-0.

Heracles ging als een raket van start, met twee doelpunten van Lucas Schoofs binnen twintig minuten. De middenvelder maakte beide doelpunten met het hoofd, waarbij vooral de tweede opvallend te noemen was. In de scrimmage na een corner leek Schoofs de bal van dichtbij binnen te schieten, maar via een TOP-verdediger belandde de bal op de lat, waarna hij recht omhoog stuiterde. Bij het neervallen dacht doelman Thijs Jansen de bal over het doel te tikte, maar die belandde via de lat op het hoofd van Schoofs, die van dichtbij de 2-0 binnen kopte.

Na rust deed Heracles het rustig aan, maar bleef het een eenzijdige wedstrijd. Na een uur spelen bepaalde Emil Hansson de eindstand op 3-0 vanaf de strafschopstip. Het was voor de Zweed zijn negende treffer van het seizoen. Door de overwinning blijven de Almeloërs koploper in de KKD. Dit jaar speelt de ploeg van John Lammers nog tegen Roda JC en FC Dordrecht.