<
>
2022-23 Keuken Kampioen Divisie
  • Joël Zwarts (2')
  • Xander Severina (38', 60')
  • Max de Waal (48')

Kuijt na overtuigende zege op vriend Heitinga eindelijk van de nul af

ADO Den Haag is na vier duels van de nul af. De ploeg van Dirk Kuijt was met 4-0 te sterk voor het Jong Ajax van zijn vriend John Heitinga. De eerste zege van Kuijt kwam tot stand via doelpunten van Joël Zwarts, Max de Waal en een dubbelslag van Xander Severina.

De vriendschap tussen Kuijt en Heitinga werd zondag klokslag 12.15 uur even aan de kant geschoven. Na drie nederlagen op een rij werd afgelopen week bij ADO aan het groepsgevoel gewerkt door middel van een etentje. Het was bedoeld om elkaar beter te leren kennen, daarnaast was er natuurlijk ook keihard getraind, gaf Kuijt aan. De goede trainingsweek van zijn selectie wierp al na twee minuten zijn vruchten af.

Joël Zwarts was het eindstation van een snelle ADO-aanval. De linkerspits kopte bij de tweede paal binnen. Het was zijn eerste in Haagse dienst. Jong Ajax werd aan de bal gelaten door de thuisploeg, werd ook dreigend na de openingsgoal, maar wist niet tot doelrijpe kansen te komen. Kort voor rust werd de pijlsnelle Xander Severina gelanceerd en schoof hij de 2-0 binnen. Zodoende ging ADO met een comfortabele voorsprong de rust in.

ADO loopt verder weg bij Jong Ajax
De wedstrijd werd vervolgens al snel in het slot gegooid door voormalig Ajax-speler Max de Waal. Zwarts bediende De Waal op maat, waarna de nummer tien van ADO kon afronden. Het mooiste doelpunt van de middag werd gemaakt door Severina. Na een uur spelen kreeg hij de bal aan de rechterkant van het strafschopgebied en krulde hij met zijn linkerbeen de 4-0 binnen.

ADO liet tegen Jong Ajax zien dat balbezit absoluut niet heilig is. Met een percentage balbezit van slechts 26% werd de overwinning over de streep getrokken.

De overtuigende overwinning op Jong Ajax zorgt voor verlichting bij Kuijt, die na de eerste drie speelronden onder steeds grotere druk kwam te staan. Met drie punten uit vier wedstrijden bezet ADO de 16e plek.