Kramer schiet Vitesse nog dieper in de degradatiezorgen

RKC Waalwijk heeft door een goal van Michiel Kramer een overwinning geboekt op Vitesse. Het werd 1-0 in Brabant. De Waalwijkers gaan door de winst naar 38 punten. Vitesse kent door het verlies grote problemen. Deze week werd bekend dat de club behouden blijft na angst om de proflicentie te verliezen, maar of dat volgend seizoen in de Eredivisie is, dat blijft de vraag. 

Mazzelkans

Het was twintig minuten wachten op de eerste kans van de wedstrijd. RKC’er Yassin Oukili kreeg de bal aangespeeld in het strafschopgebied van de tegenstander. De middenvelder nam de bal met meer geluk dan wijsheid aan, waardoor hij in goede schotpositie kwam. Het net werd echter niet gevonden.

Topweek Kramer

Even later kwamen de Waalwijkers alsnog op voorsprong. Spits Michiel Kramer schoot zijn ploeg, na een voorzet van Mats Seuntjens, op voorsprong. De prestaties van de aanvoerder werden eerder deze week al beloond. Hij verlengde zijn contract tot 2025 bij RKC Waalwijk. Doelman Etienne Vaessen redde zijn team een aantal keren met goede reddingen. Vitesse kwam daardoor niet op gelijke hoogte. RKC'er Florian Jozefzoon zag zijn goal nog worden afgekeurd, waardoor er niet voor de tweede keer feest gevierd kon worden. 

Alles of niets

De 2-0 bleeft uit voor RKC. Daardoor bleef de ploeg van Phillip Cocu in de wedstrijd en hoop houden op een resultaat. De wissels van de trainer zorgde voor benauwde situaties, maar het leidde niet tot een doelpunt. Vitesse wist door dit resultaat al zes wedstrijden op rij niet te winnen. 

Morgenochtend is Michiel Kramer te gast bij Goedemorgen Eredivisie. De uitzending is vanaf 10:00 uur LIVE te zien op ESPN 1.