PSV grijpt tweede plek na emotionele avond bij N.E.C.

ProShots

 

Na een indrukwekkende minuut stilte voor Thijs Slegers kende PSV een gemakkelijke avond op bezoek bij N.E.C. De Eindhovenaren wonnen met 4-2. Olivier Boscagli bekroonde zijn rentree in de basis met een goal. Luuk de Jong en Joey Veerman namen de andere doelpunten van PSV voor hun rekening. Oussama Tannane redde de eer voor de Nijmegenaren met twee schitterende doelpunten.

Al na zeven minuten voetballen in de Goffert kon Jasper Cillessen de eerste bal uit het net vissen. Een schot van Xavi Simons werd niet goed verwerkt door de doelman van N.E.C., waardoor Luuk de Jong gemakkelijk kon afronden. Na ruim twintig minuten verdubbelden de Eindhovenaren de voorsprong. Een voorzet van Veerman werd van dicht bij ingekopt door Boscagli. De geboren Monegask stond door lang blessureleed ruim 350 dagen aan de kant. Tegen de Nijmegenaren stond hij weer in de basis van de ploeg van Ruud van Nistelrooij.

Nog voordat Rogier Meijer in de rust het een en ander kon aanpassen, keek zijn ploeg tegen een 3-0 achterstand aan. Na een vlijmscherpe counter stond Joey Veerman vogelvrij en hij rondde een teruggetrokken voorzet van De Jong af. Na de thee ging PSV rustig door met scoren. Luuk de Jong werkte zijn tweede van de avond binnen op aangeven van Van Aanholt.

Na een uur spelen redde Oussama Tannane de eer voor N.E.C. De 29-jarige aanvaller kwam vanaf de rechtervlank naar binnen en haalde met zijn linkerbeen snoeihard uit. PSV-doelman Drommel was kansloos. Vlak voor tijd kon Drommel wederom de bal alleen gehoord hebben. Een vrije trap vanaf de rand van de zestien meter werd door Tannane weergaloos in de linker bovenhoek geschoten. Een doelpunt voor de statistieken, maar wel een hele mooie. 

PSV moet dinsdagavond in de halve finale van de TOTO KNVB Beker op bezoek bij SV Spakenburg. Die wedstrijd is vanaf 20:00 uur LIVE te zien op ESPN 1.