<
>
2022-23 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Vurnon Anita (61')
  • Oussama Tannane (18', 31')
  • Elayis Tavsan (26')

N.E.C. heeft play-offs in vizier na spektakelstuk tegen RKC

Pro Shots

Na een uiterst vermakelijke wedstrijd mag N.E.C. zich de nieuwe nummer acht van de Eredivisie noemen. De Nijmegenaren wonnen met 1-3 op bezoek bij RKC Waalwijk. Het was een duel waarin Oussama Tannane, Jasper Cillessen en Etienne Vaessen uitblonken.

Cillessen sta-in-de-weg voor RKC
Na het eerste fluitsiginaal ontvouwde zich een levendige openingsfase in het Mandemakers Stadion. Cillessen liet zien waarom hij weer bij Oranje zit met uitstekende reddingen op pogingen van Lelieveld en Clement. Aan de andere kant stichtte Landry Dimata gevaar voor de Nijmegenaren. Een doelpunt kon niet uitblijven, en dat doelpunt kwam er uiteindelijk van de linkervoet van Tannane. Met een schot in de benedenhoek gaf hij Etienne Vaessen het nakijken. Al snel nam N.E.C. meer afstand. Dirk Proper stuurde Tavsan weg, die zich goed vrijkapte en genadeloos binnenschoot. Niet veel later was Tannane opnieuw trefzeker. Na ruim een half uur zat de ploeg van Rogier Meijer op rozen.

Kansenregen blijft aanhouden
De tweede helft was nog geen 17 seconden oud toen Higler al naar de stip wees. De scheidsrechter gaf een strafschop na een vermeende overtreding op Dimata. De VAR greep in en draaide die beslissing terug. Een opsteker voor RKC, dat een kwartier later weer iets van hoop kreeg. Anita schoot de 1-3 binnen na een goede actie van Mats Seuntjens. RKC dat niet opgaf, kreeg een domper te verwerken toen de bal wél op de stip ging na een overtreding van Shawn Adewoye op El Karouani. Tannane mocht aanleggen voor z'n derde, maar Vaessen pakte zijn inzet.

De kansenregen bleef maar aanhouden. Tavsan raakte het houtwerk en invaller Andri Baldursson stuitte op Vaessen. RKC werd niet meer zo gevaarlijk als de gasten. De Nijmeegse defensie stond geen doelpunt meer toe. Zodoende eindigde een specatulair duel in een zege voor N.E.C. De Nijmegenaren krijgen nu FC Utrecht in zicht, dat één punt meer en op de gewenste play-off-plek staat.