<
>
2022-23 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Redouan El Yaakoubi (36')
  • Dusan Tadic (15' PEN)
  • Davy Klaassen (45')
  • Mohammed Kudus (61')
  • Devyne Rensch (83')

Ajax onder Heitinga weet eindelijk weer te winnen in de Eredivisie: Excelsior over de knie

In Kralingen heeft Ajax eindelijk weer eens een competitiezege bij kunnen schrijven: Excelsior werd door doelpunten van Dusan Tadic, Davy Klaassen en Mohammed Kudus en Devyne Rensch met 1-4 verslagen. Redouan El Yaakoubi maakte een doelpunt namens de thuisploeg.

Slordig Ajax tegen de verhouding op voorsprong
John Heitinga kreeg namens directeur Edwin van der Sar de taak om de honeurs - in ieder geval dit weekend - over te nemen van Alfred Schreuder. Na het gelijkspel tegen FC Volendam werd Schreuder nog op de avond zelf ontslagen. Ondanks dat het spel - zeker voor rust - nog erg slordig was, weten de Amsterdammers wel weer eens te winnen in de Eredivisie.

Excelsior kwam sterk uit de startblokken en leek geen moment onder de indruk van de landskampioen. De grootste kansen waren voor rust ook voor de Kralingers. Na ruim een kwartier kreeg Ajax een strafschop waarbij Tadic doelman Stijn van Gassel de verkeerde hoek in stuurde.

Klaassen opnieuw maker belangrijk doelpunt
El Yaakoubi kopte een kwartier later na een goede voorzet van Couhaib Driouech de verdiende gelijkmaker binnen. Dat Ajax met een voorsprong ging rusten mag een klein wonder genoemd worden, opnieuw was Klaassen de maker van een zeer belangrijk doelpunt.

Ajax kwam in de tweede helft beter voor de dag. Kudus en Rensch maakte twee prachtige doelpunten met schoten van grote afstand. Zo doet het Ajax onder leiding van Heitinga goede zaken op de ranglijst doordat FC Twente en Feyenoord eerder op de dag met 1-1 gelijkgespeeld hebben. De Amsterdammers klimmen een plekje - naar de vierde plek - en staan vijf punten achter koploper Feyenoord.