<
>
2022-23 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Javairo Dilrosun (9')
  • Orkun Kökcü (45'+3' PEN)
  • Iván Márquez (45'+2')

Feyenoord na een helft klaar met N.E.C bij debuut Kasanwirjo

Daags na De Klassieker heeft Feyenoord met weinig moeite N.E.C. opzij gezet. In De Kuip was het duel na een helft al beslist. Feyenoord bereikte de eindstand voor rust en nam het in de tweede helft op tegen tien man door een rode kaart voor Iván Márquez.

Feyenoord was na een helft al klaar met N.E.C.. Javairô Dilrosun mocht weer starten, omdat Alireza Jahanbakhsh rust kreeg en betaalde het vertrouwen van Arne Slot al na acht minuten terug. Hij was het eindstation van een flitsende combinatie met Marcus Pederesen. De gasten kregen via Souffian El Karouani niet veel later een grote kans op de gelijkmaker, maar Justin Bijlow bracht redding. Dat bleek ook het enige wapenfeit van de Nijmegenaren in de eerste 45 minuten. Feyenoord was de betere ploeg en werd op slag van rust in het zadel geholpen door een overtreding van Márquez op Santiago Giménez. Márquez kreeg rood en Feyenoord een penalty. Kökçü liet Cillessen kansloos: 2-0.

Kasanwirjo debuteert
Met tien man was de opdracht duidelijk voor N.E.C. in de tweede helft: de schade beperken. Met nog iets meer twintig minuten op de klok maakte Neraysho Kasanwirjo zijn eerste stappen in De Kuip in een Feyenoord-shirt. De van FC Groningen overgekomen verdediger verving Geertruida. Ook Danilo en Patrik Wålemark kwamen binnen de lijnen voor Giménez en Dilrosun. Het was een van de weinige momenten van opwininding in De Kuip. In het restant gebeurde namelijk niet veel meer. N.E.C. wist de schade te beperken en behield zo zonder kleerscheuren de koppositie in de Eredivisie.

Meijer: "Wedstrijd in de 44e minuut verneukt"
N.E.C.-trainer Rogier Meijer was niet te spreken over de beslissing van Edwin van de Graaf om Márquez rood te geven.

Slot niet tevreden over tweede helft
Het publiek in De Kuip werd niet verwend in de tweede helft. Slot was daarom ook niet helemaal tevreden over wat zijn ploeg liet zien na rust.