<
>
2022-23 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Anastasios Douvikas (6')

Utrecht wint met minimaal verschil van onmachtig Excelsior

FC Utrecht heeft eenvoudig gewonnen van Excelsior. In de Galgenwaard werd het een magere 1-0 overwinning voor de thuisploeg, dat niet genoeg afdeed aan de verhoudingen op het veld.

Ten opzichte van de verloren wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen FC Twente voerde trainer Michael Silberbauer twee wijzigingen door. Sander van de Streek en Jens Toornstra stonden weer in de basis ten kosten van Luuk Brouwers en Amin Younes. Excelsior won afgelopen weekend en wijzigde de opstelling dan ook niet.

FC Utrecht schoot uit de startblokken en scoorde al na zes minuten via Anastasios Douvikas. Can Bozdogan was de aangever van het zevende doelpunt dit seizoen van de Griekse aanvaller. Daarna was het Utrecht dat de klok sloeg, maar niet toe sloeg in de vorm van doelpunten. Zo bleef Excelsior in leven met een 1-0 tussenstand halverwege.

In de tweede helft kon Excelsior opnieuw geen vuist maken. Het lukte niet de defensie van Utrecht te slechten, waar Utrecht juist op zoek ging naar de verdubbeling van de score. Ondanks goede kansen voor de goal van Stijn van Gassel liep Utrecht niet uit en moest het de laatste 10 minuten het slotoffensief van Excelsior zien af te wimpelen.

Verder dan dreiging rondom het zestienmetergebied en paar corners kwamen de Rotterdammers niet. Het miste stootkracht voorin, en het was Utrecht dat nog een grote kans kreeg op de 2-0. Maar ook in de laatste minuten van de wedstrijd lukte het Utrecht niet de score te verdubbelen, met een 1-0 eindstand tot gevolg.