<
>
2022-23 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Úmaro Embaló (58')
  • Burak Yilmaz (90'+8' PEN)

Fortuna bezorgt Heerenveen lange terugreis zonder punten

Fortuna Sittard heeft hele goede zaken gedaan door te winnen van sc Heerenveen. In Sittard eindigde het in een 2-0 overwinning voor de thuisploeg.

Voorafgaand aan de wedstrijd een domper voor Heerenveen. Andries Noppert was al een twijfelgeval, maar tijdens de warming-up werd duidelijk dat de international niet in de basis kon beginnen. Xavier Mous was de enige wijziging in de basisopstelling van de Friezen, terwijl Julio Velazquez zijn basisteam op vier plekken wijzigde. Onder anderen Oguzhan Ozyakup mocht het vanaf het begin laten zien.

Voordat de wedstrijd begon was er nog meer nieuws aan Friese kant. Kees van Wonderen liet namelijk weten dat de komst van Jeffrey Bruma op enkele formaliteiten rond is, waardoor Heerenveen de gewenste vervanger binnen heeft van de geblesseerde Sven van Beek.

Toen de wedstrijd eenmaal begonnen was, weinig verrassends. Heerenveen en Fortuna speelden naar hun stand, met de mannen uit het Noorden als bovenliggende partij. Hoewel Heerenveen de betere was in Sittard, kwamen ze niet tot enorm grote kansen. Fortuna wist paar keer voor het doel van Mous te komen, maar kwam ook niet tot scoren in de eerste 45 minuten.

Een klein kwartiertje na rust was het wel raak. Yilmaz legde met een prachtige voorzet de bal panklaar voor de inkoppende Umaro Embalo. Zo moest Sydney van Hooijdonk, die opnieuw op de bank plaats moest nemen, opdraven in de hoop de Friezen niet ruim 270 kilometer huiswaarts te laten keren zonder punt.

Het werd een hele lange terugreis voor Heerenveen, dat in de laatste 20 minuten nog wel aandrong maar zonder punten en doelpunten uit Sittard vertrok. Het werd nog erger voor Heerenveen toen in de laatste minuut Yilmaz vanaf 11 meter voor de nekslag en de 2-0 zorgde.