<
>
2022-23 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Gabriel Vidovic (44')
  • Matus Bero (52')
  • Ricky van Wolfswinkel (33' PEN)
  • Vaclav Cerny (59')

Twente morst punten in eneverend duel met Vitesse

FC Twente heeft woensdagavond op bezoek bij Vitesse twee punten gemorst. Twente verspeelde een voorsprong, liet Vitesse terugkomen in de wedstrijd en moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt: 2-2.

Na een afwachtend eerste half uur, waarin Twente veel de bal had, maar weinig wist te creëren kwam de ploeg van Ron Jans op voorsprong dankzij Ricky van Wolfswinkel. De spits faalde niet vanaf elf meter tegen zijn oude club, nadat Michel Vlap was gevloerd door Maximilian Wittek. Het doelpunt bracht meer leven in de wedstrijd en dwong Vitesse naar voren. Nochalant uitverdedigen kwam Twente op slag van rust duur te staan. Virgil Misidjan liet zich makkelijk aftroeven door Vidovic. De Bayern-huurling ging er op de achterlijn vandoor en werkte via het been van Robin Pröpper binnen: 1-1.

Vermakelijke tweede helft
Het was de opmaat voor een spectaculair begin van de tweede helft. Daarin had Vitesse slechts zeven minuten nodig om de score volledig om te draaien. Een dribbel van Bartosz Białek bracht de bal uiteindelijk bij de aanstormende Matúš Bero, die rustig afrondde. Een tik voor Twente zou je zeggen, maar de formatie uit Enschede koos onverstoord weer voor de aanval. Ruim vijf minuten later stond het alweer 2-2. Met zijn sterke linkerbeen trok Cerny naar binnen en haalde verwoestend uit in de bovenhoek.

Twente leek in de slotfase aan het langste eind te trekken en voor de tweede keer op voorsprong te komen. Uit een voorzet van Gijs Smal kopte Van Wolfswinkel raak, maar na ingrijpen van de VAR werd het doelpunt teruggedraaid. De spits zou buitenspel hebben gestaan. Zo wist Vitesse een zwaarbevochten punt over de streep te trekken.

Van Wolfswinkel reageert met berusting
De beslissing van de VAR om het doelpunt van Van Wolfswinkel af te keuren was discutabel. Toch maalde de spits daar niet om. Hij vond vooral dat zijn ploeg beter had moeten spelen.

Twente blijft op de vierde plek staan met 35 punten uit 18 wedstrijden. Vitesse pakt een belangrijk punt en blijft na deze speelronde boven Emmen met 16 punten.

In de studio werd het opvallende moment uit de slotfase geanalyseerd.