<
>
2022-23 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Willum Thór Willumsson (90'+2' PEN)
  • Vangelis Pavlidis (38')
  • Djordje Mihailovic (57')
  • Yukinari Sugawara (87')
  • Zico Buurmeester (90'+5')

AZ verovert dankzij Sugawara onneembare vesting Go Ahead

AZ heeft de ongeslagen reeks van Go Ahead Eagles van elf duels ten einde gebracht. In De Adelaarshorst werd het 4-1 voor de Alkmaarders, die een zorgeloze avond kenden.

Het was even wachten tot dat de twee ploegen uit de tunnel kwamen voor de aftrap, maar toen de spelers paar minuten na 18:45 uur het veld opkwamen was te zien dat beide opstellingen op één plek gewijzigd was. Bij Go Ahead begon Jose Fontán centraal achterin in plaats van Jay Idzes, die genoegen moest nemen met een plek op de bank. Aan de kant van de Alkmaarders koos Pascal Jansen voor Djordje Mihailovic als vervanger voor de geblesseerde Dani de Wit.

Het eerste halfuur was rustig voor beide goals. Zowel Mathew Ryan als Jeffrey de Lange had weinig te doen, terwijl AZ druk uitvoerde vanuit balbezit en Go Ahead soms uitbrak in de tegenstoot. Het leverde weinig op, tot zeven minuten voor de rust. Een goede voorzet van rechtsback Yukinari Sugawara werd door Vangelis Pavlidis bij de eerste paal goed binnengeschoten met een 1-0 ruststand tot gevolg.

Na rust was het niet lang wachten tot dat AZ opnieuw toesloeg. Weer was het Sugawara met de voorzet en dit keer was het Mihailovic die de bal met het hoofd tegen de touwen werkte. Zo scoorde de Amerikaan zijn eerste in dienst van AZ.

Sugawara eiste zo een hoofdrol op, maar zijn rol werd alleen maar groter toen hij in de 87ste minuut met een prachtig schot van afstand voor de 3-0 zorgde. Of dat nog niet genoeg was, zorgde een door de Japanner veroorzaakte penalty ook nog voor de 3-1 in de wedstrijd. Willum Willumsson schoot vanaf elf meter binnen voor 3-1, maar zelfs daar bleef het niet bij.

Diep in blessuretijd schoot de 20-jarige Zico Buurmeester namelijk de eindstand en zijn eerste voor AZ op het bord: 4-1.