<
>
2022-23 Eredivisie, Regulier seizoen

RKC dringt aan, maar scoort net als Sparta niet op Het Kasteel

Sparta en RKC Waalwijk hebben elkaar in evenwicht gehouden op Het Kasteel. In een duel waarin beide ploegen hun kansen kregen op de winnende, hielden de twee ploegen het op een doelpuntloos gelijkspel.

Aan de opstelling was af te lezen dat Sparta in een goede fase zit; 'never change a winning team'. Met een ongewijzigde opstelling begon de ploeg van Maurice Steijn dus aan de wedstrijd en bij RKC was er één wijziging ten opzichte van de 2-1 nederlaag tegen FC Volendam. Iliass Bel Hassani begon weer in de basis na een schorsing.

De wedstrijd moest echt even opgang komen. Sparta had het meeste van de bal en kreeg ook de eerste grote kans via clubtopscorer Vito van Crooij (7 treffers), maar de bal miste kracht en werd voor de lijn weggewerkt. Paar minuten later kreeg RKC uit een counter, waar ze vooral op loerden, een kans via winteraanwinst Mats Seuntjens. Nick Olij, na Justin Bijlow en Lars Unnerstall de minst gepasseerde keeper in de Eredivisie, zag de bal over het doel vliegen. Zo stond het na 45 minuten doelpuntloos gelijk.

In de tweede helft werd er tot twee keer toe gescoord, maar werden beide goals ook weer afgekeurd vanwege buitenspel. RKC, dat duidelijk naar Rotterdam was gekomen om niet te verliezen, verdedigde goed en kreeg in de slotfase kansen om toch met de drie punten uit Rotterdam te vertrekken. Het lukte de Waalwijkers niet om doelman Olij te passeren en Sparta leek tandenloos in het laatste deel van het duel.

Zo eindigde het in 0-0 op Het Kasteel. Daardoor is Sparta voor de zevende keer op rij niet te kloppen gebleken in de Eredivisie, wat de Rotterdammers op de zesde plek houdt. RKC staat door het gelijkspel op een 11de plek.