<
>
2022-23 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Lucas Bernadou (24')
  • Mauro Júnior (43')

Emmen stunt en verslaat 10 man van PSV

PSV heeft de uitwedstrijd bij FC Emmen met 1-0 verloren. Het winnende doelpunt werd in de eerste helft gemaakt door Lucas Bernadou. In dezelfde helft kwam PSV tot overmaat van ramp ook nog met 10 man te staan na een rode kaart van Mauro Júnior.

Na de nederlaag blijft PSV op 35 punten staan. De komende dagen kan het worden ingehaald door Ajax en FC Twente. FC Emmen klimt door de zege naar de vijftiende plaats en drukt FC Groningen dieper in degradatiezorgen.

Gewilde Veerman op de bank
In het basiselftal van PSV was er wederom geen plaats voor Joey Veerman. De middenvelder staat naar verluidt in de belangstelling van Besiktas, hoewel van Nistelrooij daar voor de wedstrijd niet verder op in wilde gaan. Verder koos de trainer van de Eindhovenaren voor een voorhoede met Johan Bakayoko, Anwar El Ghazi en Xavi Simons.

Bij FC Emmen was er een basisplaats voor Lucas Bernadou. De middenvelder kreeg de voorkeur boven Jari Vlak. Voorin kan trainer Dick Lukkien nog altijd niet beschikken over Oussama Darfalou. Zijn papieren moeten nog op orde worden gemaakt.

PSV in de problemen
In de eerste helft kwam PSV in eerste instantie goed voor de dag. Het kwam een aantal keer gevaarlijk voor de goal van Emmen-doelman Mickey van der Hart. De grootste kans was voor Bakayoko, de Belg kwam oog in oog met de keeper, maar die wist met een knappe reactie redding te brengen.

Emmen kon standhouden en wist zelfs gevaar te stichten. Zo deelde Mark Diemers al een speldenprikje uit door de bal, via het been van PSV-verdediger, net naast te schieten. Het bleek een voorbode, want een minuut later kwam Emmen verrassend op 1-0. Een afgeslagen hoekschop kwam terecht bij Bernadou en hij schoot de bal vervolgens hard in de korte hoek.

PSV moest dus in de achtervolging en werd via Xavi Simons meteen gevaarlijk. Weer stond Van der Hart goed en weer bracht hij knap redding. Bakayoko schoot vlak daarna voorlangs en de gelijkmaker leek een kwestie van tijd.

In de 43ste minuut ging het echter helemaal mis voor de ploeg uit Eindhoven. Mauro Júnior die de laatste maanden aan de kant stond met een blessure en mocht tegen Emmen in de basis beginnen. Uitgerekend hij kwam met zijn noppen hoog op de kuit van Rui Mendes terecht en moest met een directe rode kaart naar de kleedkamers.

Tweede helft
In de tweede helft kon PSV aan de bak. Een man minder en een 1-0 achterstand tegen een gretig Emmen, dat op zoek ging naar de 2-0. Ole Romeny zorgde in de 54ste minuut al bijna voor de genadeklap. De aanvaller die was ingevallen kopte van dichtbij tegen PSV-doelman Walter Benitez aan.

Emmen bleef aanzetten en in de 61ste minuut schoot aanvoerder Jeroen Veldmate een vrije trap fraai op de lat. PSV bleef in de wedstrijd en kwam in de 64ste minuut bijna op gelijke hoogte, maar Richairo Zivkovic kon de bal vlak voor de doellijn tot hoekschop verwerken.

De 10 man van PSV probeerden het wel, maar konden eigenlijk niet echt een vuist maken in ondertal. In de eindfase verdedigde Emmen de voorsprong vooral en dat lukte