<
>
2021-22 Eredivisie Promotie/Degradatie, Halve Finales
  • Sinan Bakıs (28')
  • Thijs Dallinga (47')
  • Mats Wieffer (63')
  • Nikolas Agrafiotis (83')
2e Leg - Excelsior wint 6-1 in totaal
2e Leg - Excelsior wint 6-1 in totaal

Heracles degradeert na zeventien jaar uit de Eredivisie, Excelsior treft ADO in finale play-offs

Een balende Sinan Bakis Pro Shots

Heracles Almelo is gedagradeerd. Het verloor vanavond met 1-3 van Excelsior, terwijl het een 3-0 achterstand moest goedmaken. Zo neemt de club na zeventien jaar afscheid van de Eredivisie.

De ploeg van interim-trainer René Komschot stond voor een hels karwei. Toch kwam er in de 28e minuut ineens hoop op de tribunes in Almelo, want de thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong na een rake kopbal van Sinan Bakis.

De eerste helft leverde niet heel veel kansen op voor beide ploegen, maar Excelsior raakte nog wel de paal. Kenzo Goudmijn werd diep gestuurd door Reuven Niemeijer. Hij leek de Kralingers op gelijke hoogte te schieten, maar zijn inzet raakte de buitenkant van de paal.

Hoop gaat in rook op

In de tweede helft schoot Thijs Dallinga alle hoop binnen twee minuten aan stukken. In de 47e minuut tekende hij voor de 1-1, waardoor Heracles er weer drie moest maken. Ook vanavond moest de gifbeker helemaal leeg bij Heracles. Excelsior kwam na 63 minuten spelen namelijk op een 1-2 voorsprong door een doelpunt Mats Wieffer en zou later zelfs nog met 1-3 winnen dankzij een treffer van Nikolas Agrafiotis.

Doek valt

Een 3-0 nederlaag in Rotterdam en een 1-3 verliespartij in Almelo. Zo eindigt het voor Heracles. De club zal zich volgend jaar moeten richten op de Keuken Kampioen Divisie.

Excelsior door naar finale

Voor wie het doek zeker nog niet is gevallen, is Excelsior. De club mag het in de finale van de play-offs gaan opnemen tegen ADO Den Haag. Op 24 mei staat het heenduel op het programma en op 29 mei valt de beslissing.

De finalewedstrijden tussen Excelsior en ADO Den Haag zijn op 24 en 29 mei live te zien op ESPN