<
>
2021-22 Eredivisie Promotie/Degradatie, Kwartfinales
  • Dion Malone (76' OG)
  • Dhoraso Moreo Klas (79')
  • Ezechiel Banzuzi (90'+3')
2e Leg - ADO Den Haag wint 4-2 in totaal
2e Leg - ADO Den Haag wint 4-2 in totaal

Effectief ADO stoot ten koste van NAC door naar halve finale play-offs

Pro Shots

ADO Den Haag mag zich gaan opmaken voor de halve finale van de Keuken Kampioen Play-offs tegen FC Eindhoven. In een duel waarin NAC grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij was, toonde de thuisploeg zich uiterst effectief door binnen drie minuten twee keer te scoren. Een eigen doelpunt van NAC-aanvoerder Dion Malone en een goal van Dhorao Moreo Klas zorgden voor een 2-0 voorsprong, in absolute blessuretijd bepaalde Ezechiel Banzuzi de eindstand op 2-1.

NAC begon aan de wedstrijd met een 2-1 achterstand en had de intentie om die zo snel mogelijk weg te poetsen. De aanvallende intenties van NAC werden omgezet in goede kansen voor Mario Bilate. De spits trof in de eerste helft de lat en wist een gevaarlijke voorzet van Boris van Schuppen, door tussenkomst van Hugo Wentges, niet binnen te werken. Doordat ADO leunde op die voorsprong en NAC het spel mocht maken, duurde het even voordat de wedstrijd echt losbrandde.

ADO effectief in het Haags kwartiertje

Het spelbeeld bleef bij aanvang van de tweede helft onveranderd. NAC trachtte zo snel mogelijk de score te openen, maar was niet doortastend genoeg. De tijd tikte ondertussen in het voordeel van ADO weg. De Bredanaars gingen nóg aanvallender spelen en dat was koren op de molen voor de vlugge ADO-voorhoede.

Het Haags kwartiertje maakte zijn reputatie direct waar. Een snelle tegenaanval leverde de voorsprong op voor de thuisploeg, doordat Dione Malone een voorzet van Amar Ćatić in het eigen doel werkte. De bal had nét voldoende snelheid, waardoor er voor keeper Nick Olij ook niets meer te houden viel. Een paar minuten werd de laatste hoop van NAC op een wonder aan diggelen geschoten. Via de rechterkant kwam ADO er razendsnel uit. Dhoraso Moreo Klas kreeg de bal uiteindelijk voor zijn voeten in het strafschopgebied en mocht een hoek uitzoeken: 2-0.

De aansluitingstreffer van Ezechiel Banzuzi diep in blessuretijd was een schrale troost voor de ploeg van Edwin de Graaf.