<
>
2021-22 Eredivisie Promotie/Degradatie, Kwartfinales
  • Justin Ogenia (10')
  • Charles-Andreas Brym (22')
  • Joey Sleegers (24')
  • Mees Kaandorp (16')
2e Leg - FC Eindhoven wint 4-2 in totaal
2e Leg - FC Eindhoven wint 4-2 in totaal

FC Eindhoven-droom duurt voort, De Graafschap blijft in Keuken Kampioen Divisie

FC Eindhoven heeft vrijdagavond de halve finale van de play-offs om promotie/degradatie bereikt. De formatie van trainer Rob Penders was op eigen veld met 3-1 te sterk voor De Graafschap.

Van Heertum en Opoku in De Graafschap-basis, Dahlhaus ontbreekt bij FC Eindhoven
Bij De Graafschap keerde centrumverdediger Jasper van Heertum na een lichte blessure terug in de basis. Jeffry Fortes begon daardoor weer als linksback. Dat ging ten koste van Roland Baas. Op het middenveld startte Johnatan Opoku, Philip Brittijn nam hierdoor plaats op de bank. FC Eindhoven wijzigde de formatie op één positie ten opzichte van het vorige duel. Geboren Doetinchemmer Jasper Dahlhaus ontbrak wegens een blessure, Justin Ogenia nam zijn positie op de linkerflank over.

Doelpuntrijke eerste helft
FC Eindhoven en De Graafschap hielden elkaar maandag nog in evenwicht in Doetinchem, waardoor beide teams in het volgepakte Jan Louwers Stadion eigenlijk weer op 'nul' begonnen. Eindhoven begon goed en kwam na tien minuten op voorsprong. Justin Ogenia, invaller voor de geblesseerde Jasper Dahlhaus, zag de ruimte, kwam door op links en haalde schitterend en doeltreffend uit. Na iets meer dan een kwartier spelen trok Mees Kaandorp de stand weer gelijk. Een voorzet van Neghli kwam bij Opoku die de bal kaatste op Kaandorp, hij schoot fraai raak in de bovenhoek.

Daarna ging het mis voor De Graafschap. Een perfecte voorzet van Collin Seedorf werd door Charles-Andreas Brym binnengewerkt: 2-1. De ploeg van Rob Penders denderde door. Joey Sleegers soleerde zich door de defensie en rondde fraai af. Zo stond het 3-1 en wachtte De Graafschap een hels karwei om nog terug in de wedstrijd te komen. Giovanni Korte was kort voor rust nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn inzet werd vlak voor de lijn weggehaald door Matthias Verreth.

De Graafschap kan geen vuist maken
De Graafschap zocht in de tweede helft veelvuldig de aanval, maar kreeg het niet meer voor elkaar om te scoren. Giovanni Korte kreeg meerdere mogelijkheden en Camiel Neghli werd gevaarlijk. Eindhoven hield de voorsprong vast en bereikte zo de halve finale. Daarin is ADO Den Haag of NAC Breda de tegenstander. ADO won eerder de heenwedstrijd in Breda met 1-2.