<
>
2021-22 KNVB Beker, 8e finales
  • Naoufal Bannis (13')
  • Kaj De Rooij (84')
  • Mustafa Saymak (5')

NAC ten koste van PEC Zwolle naar kwartfinale TOTO KNVB Beker

NAC heeft woensdagavond PEC Zwolle weten te verslaan in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. De club uit de Keuken Kampioen Divisie was met 2-1 te sterk voor de hekkensluiter van de Eredivisie en dringt zo door tot de kwartfinale van het toernooi.

PEC had nog zo'n goed gevoel overgehouden aan het gewonnen duel tegen Willem II van afgelopen vrijdag. De hekkensluiter van de Eredivisie trok die goede lijn vanavond in eerste instantie door, want na vijf minuten lag de bal alweer in het net. Mustafa Saymak prikte de bal vanuit een puntgave voorzet van Eliano Reijnders achter NAC-doelman Nick Olij.

Lang kon PEC niet genieten van de voorsprong. Zo'n zeven minuten later was het namelijk aan de andere kant alweer raak via Naoufal Bannis. De Feyenoord-huurling maakte zijn eerste doelpunt in het shirt van NAC en trok daarmee de stand gelijk. Dit bleek later ook de ruststand te zijn.

In de tweede helft was Bannis na een kwartier heel dicht bij zijn tweede treffer van de avond. Hij kreeg de bal wederom voor het inschieten, maar mikte dit keer over. Het leek daarna lang op een 1-1 gelijkspel uit te lopen en dus een verlening. Totdat Kaj de Rooij ineens vogelvrij voor Kostas Lamprou kwam te staan. Hij schoot de bal vrij gemakkelijk binnen, waardoor NAC met nog tien minuten te gaan voor het eerst op voorsprong stond. Die tien minuten op voorsprong bleken ook genoeg voor de overwinning, want het bleef bij 2-1.