<
>
2021-22 KNVB Beker, 8e finales
  • Michael de Leeuw (45'+1')
  • Calvin Verdonk (10')
  • Mikkel Duelund (48')

N.E.C. voor tweede jaar op rij naar kwartfinale TOTO KNVB Beker

N.E.C. is er voor het tweede jaar op rij in geslaagd om de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker te bereiken. Op bezoek bij FC Groningen wonnen de Nijmegenaren met 1-2 dankzij doelpunten van de huurlingen Calvin Verdonk en Mikkel Duelund.

Deze achtste finale werd al snel opengebroken, want in de tiende minuut was het al raak voor de bezoekers uit Nijmegen. Linksback Verdonk schoot N.E.C. met een fraaie volley op een 0-1 voorsprong. Het was een aanval die ook begon met een heerlijke crosspass van de verdediger.

N.E.C. hield de voorsprong lang vast in de eerste helft, ondanks dat Groningen de betere ploeg was. Pas op slag van rust brak de verdediging van de Nijmegenaren. Groningen-aanvoerder Michael de Leeuw zette zijn team in de blessuretijd weer naast de bezoekers.

Groningen kon die goede lijn niet doorzetten in de tweede helft. N.E.C. schoot namelijk wederom uit de startbokken en kwam via Duelund, een andere huurling, opnieuw op voorsprong. Dit keer wisten de Nijmegenaren de voorsprong wel vast te houden, waardoor ze met 1-2 wonnen.

Tweede kwartfinale op rij

In 2021 bereikte N.E.C. de kwartfinale door Fortuna Sittard in de achtste finale uit te schakelen. Toen was daar een verlenging voor nodig waarin de club uit Nijmegen uiteindelijk met 3-2 won. In de kwartfinale bleek VVV-Venlo te sterk. Ook toen was er een verlenging voor nodig om tot een winnaar te komen.