<
>
2021-22 KNVB Beker, 8e finales
  • Iñigo Córdoba (15')

Eagles scharen zich ten koste van Heerenveen bij laatste acht

Go Ahead Eagles heeft zich knap bij de laatste acht van de TOTO KNVB Beker geschaard. De club uit Deventer versloeg in Friesland een slap sc Heerenveen dankzij een vroeg doelpunt van Iñigo Córdoba.

Lekkere start Eagles

Go Ahead is na een afwezigheid van twee jaar weer terug in de kwartfinale. In het seizoen 2019/2020 was FC Utrecht met 4-1 te sterk. Maar los daarvan waren de Eagles niet bepaald ‘cupfighters’ te noemen: in de afgelopen vijf jaar was liefst drie keer de tweede ronde al het eindstation. Heerenveen hoorde de laatste drie jaar juist steevast bij de laatste acht. Vorig seizoen was Ajax in de halve finale te sterk.

Desondanks kwam favoriet Heerenveen al vroeg op achterstand, in een wedstrijd waarin de club graag al had beschikt over NAC Breda-middenvelder Thom Haye, maar zijn komst wordt volgens technisch manager Ferry de Haan lastig. Eagles-sterkhouder Luuk Brouwers vond met een voorzet Iñigo Córdoba, die Sven van Beek aftroefde en knap raak kopte.

Offensief niet genoeg

Beide ploegen verkeerden niet in grootse vorm. Zo verzamelden de Eagles in de laatste vijf Eredivisie-wedstrijden slechts één puntje. De Friezen hadden zondag nog door grote fouten bij FC Twente verloren. Tijd voor Heerenveen dus om de kansen te creëren, maar bij de weinige mogelijkheden stond sluitpost Andries Noppert steeds zijn mannetje. Ook na de thee bleek het lastig om de defensie uit Deventer te breken. Spits Henk Veerman zat niet lekker in de wedstrijd, kreeg zijn hoofd niet goed tegen de bal bij een vrije kopkans en haalde te wild uit.

Philippe Rommens kon de dromen van Heerenveen kapot schieten, maar zijn inzet belandde op de paal. Desalniettemin kwamen de Eagles niet meer onder grote druk, op een gedrukt schot van Rami Kaib na, waardoor de kwartfinale een feit is.