<
>
2021-22 UEFA Europa Conference League, Groepsfase

Feyenoord komt in Noord-Israël goed weg met 0-0

ANP Foto

Feyenoord is er in Noord-Israël niet in geslaagd om de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Conference League te winnen. De Rotterdammers kwamen niet tot scoren, maar zagen Maccabi Haifa dat ook niet doen. Zodoende restte niets anders dan de brilstand: 0-0.

Vooral in de eerste helft had de ploeg van Arne Slot het heel zwaar. Bryan Linssen was de enige die wat gevaar wist te stichten voor het doel van Josh Cohen. Namens Haifa schoot Surinaams international Tjaronn Chery tegen de deklat en was spits Din David dichtbij de openingstreffer in de extra tijd voor rust. Zijn inzet ging naast het doel van Justin Bijlow.

De Israëliërs wisselden een kwartier na de rust driemaal, waardoor ze het overwicht in balbezit na rust kwijtraakten aan Feyenoord. De Rotterdammers wapenden zich beter en kregen via opnieuw Linssen de grootste kans op de openingstreffer.

Het was vervolgens Maccabi Haifa dat in de slotfase de grootste kansen kreeg om de wedstrijd alsnog te winnen. Geen van de vier pogingen leidde uiteindelijk tot de openingstreffer. Cyriel Dessers debuteerde in de 77ste minuut voor Feyenoord, hij kwam in het veld voor Linssen.

De ploeg van Slot komt 30 september opnieuw in actie in de Europa. Slavia Praag reist dan af naar de Rotterdamse Kuip. Op 12 oktober speelt Feyenoord in Berlijn tegen 1. FC Union Berlin. Alle wedstrijden van Nederlandse clubs in de Conference League zijn live te volgen op ESPN.