<
>
2021-22 UEFA Europa Conference League, Groepsfase
  • Jesper Karlsson (18')

AZ behoudt koppositie na magere zege in Cluj

ANP Foto

AZ heeft in de Conference League afgerekend met CFR Cluj. De Alkmaarders wonnen het derde groepsduel met 0-1. Jesper Karlsson kopte AZ in de eerste helft op een 0-1 voorsprong en dit bleek later ook gelijk de winnende goal te zijn. AZ behoudt op deze manier de koppositie in Groep D.

In Roemenië leek AZ eerst op achterstand te komen, want Cluj scoorde toen er net een kwartier was verstreken. Dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De Alkmaarders schrokken wakker en kwamen daarna razendsnel zelf op voorsprong. Het was Jesper Karlsson die AZ op 0-1 kopte uit een voorzet van Yukinari Sugawara.

De Nederlandse club was duidelijk de sterkere, maar heel veel uitgespeelde kansen leverde het toch niet op. Cluj creëerde erg weinig en viel vooral op door de harde duels. de Roemenen mochten van geluk spreken dat ze met elf man de rust in gingen.

Minder schoppen, meer voetballen

Na rust veranderde het spelbeeld. Cluj kwam prima uit de kleedkamer en noteerde dan ook de eerste kans van de tweede helft. Een zacht kopballetje in de handen van Peter Vindahl Jensen, maar het was een teken van leven. Cluj liet na rust zien dat het wel degelijk kan voetballen. Het is niet voor niets de regerend landskampioen en koploper van Roemenië. Het verzet van Cluj duurde niet heel erg lang, want een kwartier na rust nam de ploeg alweer gas terug. De tweede helft werd er dan ook geen om naar huis te schrijven, maar dat zal AZ geen zorgen baren.

De club hield de 0-1 voorsprong namelijk vast en keert zo met drie punten terug naar Alkmaar. Hierdoor behoudt het de koppositie in groep D. AZ heeft zeven punten en alleen Jablonec kan aanhaken met zes.