<
>
2021-22 UEFA Conference League Kwalificatie, Play-off ronde
  • Maximilian Wittek (4', 49')
  • Lior Refaelov (80')
2e Leg - Vitesse wint 5-4 in totaal
2e Leg - Vitesse wint 5-4 in totaal

Vitesse plaatst zich ten koste van Anderlecht voor Conference League

Vitesse heeft zich donderdagavond verzekerd van een plek in de Conference League door met 2-1 te winnen van Anderlecht. Het uitduel van een week geleden eindigde in 3-3, waardoor de overwinning van vandaag voldoende was.

Het was niet lang wachten op de openingstreffer, want Maximilian Wittek zette Vitesse al na vier minuten op voorsprong. Zijn schot werd van richting veranderd door Joshua Zirkzee, waardoor de bal onhoudbaar was voor de keeper.

In de tweede helft hetzelfde recept. Vier minuten na het hervatten van de wedstrijd schoot Wittek weer raak: 2-0. Dit keer geen bal die van richting werd veranderd, maar een knappe volley als eindstation van een mooie aanval. Lang leek Vitesse rustig op de overwinning af te stevenen, maar Anderlecht deed tien minuten voor tijd nog wat terug via Lior Refaelov. Door die tegentreffer werd het nog een spannende slotfase, maar Anderlecht kwam niet meer langszij. Vitesse won daarom over twee wedstrijden gezien met 5-4.

Loting

Aanstaande vrijdag vindt de loting van de Conference League al plaats. Om 13:00 gaat Vitesse samen met de andere geplaatste ploegen de koker in. In totaal zijn er 32 ploegen actief in het toernooi.