<
>
2021 Club Friendly

Lyon wint niet van Villarreal

Peter Bosz heeft het fraaie resultaat van afgelopen zaterdag tegen Wolfsburg geen vervolg kunnen geven. In een broeierig warm Murcia kwam zijn Lyon tegen een B-ploeg van Europa League-winnaar Villarreal niet verder dan 2-2.

Slechts drie basisspelers die de Europa League-finale tegen Manchester United over de streep trokken stonden namens Villarreal in Murcia aan de aftrap. Zo zit Pau Torres met het Spaanse Olympisch elftal in Tokyo.

Lyon won zaterdag met 4-1 van CL-deelnemer Vfl Wolfsburg en begon ook beter aan de wedstrijd tegen Villarreal, wat resulteerde in een vroege openingsgoal. Al in de 7e minuut stond Lukas aan het einde van een prima Franse aanval.

Moi Gomez trok in de 23e minuut enigszins uit het niets de stand gelijk. De middenvelder verschalkte OL-keeper Pollersbeck met een diagonaal schot. Vijftien minuten later maakte Boulaye Dia er zelfs 2-1 van in Spaans voordeel. De aanvaller, overgekomen van Stade Rennes, was net wat slimmer dan Da Silva en tikte van dichtbij binnen.

Hoogtepunt in een aantrekkelijke eerste helft was de gelijkmaker van Houssem Aouar, die een voorzet van Ekambi fraai in de bovenhoek volleerde. Beide ploegen leken daarmee hun kruit verschoten te hebben. Villarreal bracht bovendien na rust een volledig nieuwe ploeg binnen de lijnen. Op een kans van Dembélé en een fraai schot van Dani Parejo na gebeurde er dan ook weinig meer.

Voor Villarreal kan het vizier daarmee langzaam op 11 augustus, wanneer Chelsea wacht in de Europese Super Cup.