<
>
2021-22 Pure Energie Eredivisie Vrouwen, Regulier seizoen
  • Romeé Van De Lavoir (4')
  • Maxime Bennink (27')
  • Naomi Pattiwael (70')

Feyenoord houdt stand en wint ook topper van PSV

Feyenoord heeft de tweede topper van het seizoen winnend afgesloten. Op Varkenoord werd PSV, na een uitstekende eerste helft, met 2-1 verslagen.

PSV was gewaarschuwd door de overtuigende zege van Feyenoord in de Klassieker tegen Ajax, maar had weinig te vertellen in de eerste helft. Feyenoord deelde de lakens uit en kwam na vier minuten al op voorsprong via Romeé Van De Lavoir. Overgestoken vanaf de rechtervleugel kopte ze de bal fraai binnen bij de eerste paal op aangeven van Cheyenne van den Goorbergh.

Het spelbeed was eentonig. Feyenoord zette vroeg druk, zocht veelvuldig de aanval en liet PSV niet in het spel voorkomen. De 2-0 van Maxime Bennink na een klein half uur spelen was niet meer dan terecht. Pia Rijsdijk bediende Bennink in een snelle uitval, die de bal in de verre hoek schoof.

PSV kwam in de tweede helft beter in de wedstrijd en dook vaker voor het Rotterdamse doel op. Dat leidde in de 70ste minuut tot de aansluitingstreffer van Naomi Pattiwael: 2-1. Het doelpunt van Pattiwael gaf de Eindhovenaren nieuwe energie. Feyenoord werd teruggedrukt en moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong te verdedigen.

Keepster Jacintha Weimar moest nog een aantal keren handelend optreden, maar hoefde geen grootse reddingen te verrichtingen en bleef het 2-1. Feyenoord stijgt door de overwinning op PSV naar plek twee in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Doelpuntenfestijn in Den Haag einidgt onbeslist

Het duel tussen ADO Den Haag en FC Twente leverde geen winnaar op. Een waar spektakelstuk eindigde uiteindelijk in 4-4. Nadat het bij rust 2-2 stond kwam Twente in de 57ste minuut voor het eerst op voorsprong via Marisa Olislagers, Kirsten van de Westeringh tekende kort daarna voor de 3-3. In de slotfase kwam de thuisploeg voor de derde op voorsprong door een doelpunt van Jaimy Ravensbergen. Een rake kopbal van Renate Jansen in de 84ste minuut zorgde ervoor dat Twente een punt overhield aan het duel met ADO.