<
>
2021-22 Pure Energie Eredivisie Vrouwen, Regulier seizoen
  • Veerle Van Der Most (37')
  • Victoria Pelova (10')
  • Eshly Bakker (20')
  • Romée Leuchter (63')
  • Maudy Stoop (90'+1' OG)

Ajax terug aan kop na makkelijke winst bij Alkmaar

Ajax Vrouwen Pro Shots

Ajax Vrouwen is weer terug aan kop. Nadat Feyenoord Vrouwen vrijdagavond de koppositie in de Pure Energie Vrouwen Eredivisie overnam, moest de ploeg van Danny Schenkel winnen op bezoek bij VV Alkmaar om die weer te heroveren. Dat lukte. Na een goede start liepen de Amsterdammers uiteindelijk uit naar 1-4.

Na tien minuten al opende Victoria Pelova de score. De middenvelder kreeg de bal aangespeeld van Sherida Spitse, kreeg alle tijd om open te draaien en niet eens met een heel hard schot verschalkte ze Alkmaar-keeper Henriikka Makela. Tien minuten later moest ze opnieuw vissen. Een corner van Lisa Doorn belandde bij medeverdediger Stephanie van der Gragt, die hard inkopte. Nu kon Makela wel keren, maar was Eshley Bakker de snelste voor de rebound: 0-2.

Vlak voor rust deed Alkmaar nog wel wat terug. Kyah Coady stuurde Veerle van der Most weg en via een Amsterdams been vlag hoor inzet over Regina van Eijk in het Amsterdamse doel: 1-2. Na rust maakte Romée Leuchter aan alle onzekerheid een einde. Pelova stuurde Chasity Grant weg, die Leuchter vrij voor doel zette: 1-3.

In de extra tijd werd het ook nog 1-4 voor de Amsterdammers. Een voorzet van rechts van Nikita Tromp werd door Nicole Stoop in eigen goal verwerkt.

Heerenveen - PSV
Bij Heerenveen tegen PSV stond de uitslag al na vier minuten op het bord. Desiree van Lunteren mocht aanleggen voor een strafschop, benutte die en was daarmee goed voor de enige treffer in het duel. Zo blijft PSV in het spoor van Ajax en Feyenoord. De ploeg van Rick de Rooij heeft nu 20 punten, twee minder dan Ajax en Feyenoord.