<
>
2021 UEFA Champions League Qualifying, Tweede ronde
  • Eran Zahavi (2', 35', 84')
  • Mario Götze (51', 88')
  • Emre Kilinc (42')
1e Leg
1e Leg

Hattrick Hero Zahavi schiet PSV naar luxe positie in tweede voorronde Champions League

ANP Foto

PSV heeft een eerste stap gezet op weg naar het hoofdtoernooi van de Champions League. De Eindhovenaren wonnen woensdag in eigen stadion, in de tweede voorronde, met liefst 5-1 van Galatasaray. De return in Turkije is volgende week.

Hattrick Hero Zahavi

Eran Zahavi scoorde drie keer voor PSV. Na een kleine 2 minuten spelen, profiteerde de Israëlische spits van een fout van doelman Fernando Muslera: 1-0. Op aangeven van Noni Madueke schoof Zahavi in de 35e minuut de 2-0 binnen. Galatasaray scoorde kort voor rust via Emre Kilinç tegen.

PSV liep kort na rust weer verder uit. Met een snelle voetbeweging zette Zahavi Mario Götze in de 51e minuut vrij voor het doel. De Duitser krulde de bal knap in de bovenhoek. Zahavi zelf zorgde in de slotfase voor de 4-1. Het slotwoord was in de 88e minuut, na weer een fout van Muslera, aan Götze (5-1). Zahavi vond de avond nog niet perfect: "Het was een bijna perfecte avond. Hij was perfect geweest als we geen doelpunt tegen hadden gekregen. We hebben een grote stap gezet, maar we zijn pas halverwege. In Istanbul wordt het sowieso lastig, we zijn pas halverwege. Maar dit is wel een flinke stap."

PSV moet drie voorronden overleven om het hoofdtoernooi te bereiken. Als PSV de 5-1 voorsprong succesvol weet te verdedigen, is Celtic of FC Midtjylland de volgende tegenstander.

Grootste thuiszeges

De overwinning op Galatasaray komt in een mooi rijtje terecht. Het is namelijk één van de grootste thuiszeges ooit in Champions League verband. Alleen in 1992 (PSV - Zalgiris Vilnius 6-0) en 2004 (PSV - Rode Ster Belgrado 5-0) haalden de Eindhovenaren harder uit.