<
>
2021-22 Keuken Kampioen Divisie
  • Robert Mühren (27')
  • Denso Kasius (85')
  • Daryl van Mieghem (53')
  • Boy Deul (76' OG)
  • Stefano Marzo (87')

Zwoegend Roda op de valreep naast tiental Volendam

Bryan Limbombe in actie Pro Shots

Roda JC heeft in een spannend duel gelijkgespeeld tegen FC Volendam. In een enerverende slotfase bepaalde Stefano Marzo de eindstand op 2-2.

In de openingsfase van de wedstrijd zochten beide ploegen de aanval. Verder dan enkele speldenprikjes kwamen ze echter niet. Dat veranderde na een klein halfuur spelen. Roda-aanvoerder Jensen ging grof in de fout en gaf Mühren een niet te missen kans.

Na de goal was het Roda dat domineerde. Met name Limbombe was een plaaggeest voor de defensie van de ploeg van trainer Wim Jonk. Tot doelpunten kwam de ploeg uit Kerkrade in de eerste helft niet.

Na rust werden de problemen groter voor Volendam. Topscorer Daryl van Mieghem werd met rood naar de kant gestuurd waardoor de ploeg uit het vissersdrop nog meer naar achter werd gedrukt. Het overwicht van Roda werd pas een kwartier voor tijd op het scorebord uitgedrukt. Een corner van de ploeg van Streppel werd door Volendam-middenvelder Boy Deul geschampt en belandde in eigen goal.

Vijf minuten voor tijd dacht Volendam de drie punten in eigen huis te houden. Roda-aanvoerder Jensen ging wederom in de fout waarna Kasius na een lange sprint zelf kon afronden. Lang kon het Volendamse publiek echter niet genieten van de voorsprong. Twee minuten later stond Stefano Marzo vogelvrij in de zestien meter toen hij een corner kon binnenwerken. Zo sleepte de ploeg uit Kerkrade nog een gelijkspel uit het vuur.

Volendam met nieuw stadion richting Eredivisie
Het nieuws uit Volendam kwam de afgelopen weken niet alleen door de recente uitslagen. De club kwam met ambitieuze plannen voor een nieuw stadion net buiten het vissersdorp gepresenteerd. De eerstedivisionist hoopt met de komst van een nieuwe thuishaven uit te groeien tot een stabiele club in de Eredivisie, aldus bestuurslid Jan Smit. “We zitten op een hele mooie plek, dit is wel hét stadion waar de sfeer hangt in de kern van het dorp. Maar we zitten hier qua mogelijkheden wel aan de taks.”

Volendam is van plan om het nieuwe onderkomen, genaamd ’t Skip’, het uiterlijk van een schip te geven. “Ja wij willen echt een schip. Onze roots liggen in de visserij en daarin moet je je kunnen onderscheiden. Volendam is een dorp aan zee, daarin zijn we uniek. We moeten daar gebruik van maken."

Hoe snel het huidige Kras Stadion wordt ingeruild voor het nieuwe onderkomen is nog onbekend. “Wat mij betreft zo snel mogelijk, maar zoiets duurt jaren. Dit decennium moet realistisch zijn. Als we met z’n allen samenwerken, en dat kunnen we in Volendam, kunnen we er iets heel moois van maken.”