<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Ali Akman (4')
  • Jonathan Okita (42')
  • Sam Kersten (88')

N.E.C. verslaat PEC en pakt eerste overwinning van het seizoen

N.E.C. heeft een mooi feest gemaakt van de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie na vier jaar. De Nijmeegse club was in het sfeervolle Goffertstadion met 2-0 te sterk voor PEC Zwolle. Daarmee herstelde de ploeg van trainer Rogier Meijer zich knap van de tik die Ajax in het vorige weekeinde uitdeelde (5-0).

PEC Zwolle daarentegen beleeft een povere competitiestart onder leiding van de teruggekeerde coach Art Langeler. De eerste wedstrijd, thuis tegen Vitesse, ging eveneens verloren (0-1). Sam Kersten moest in Nijmegen in de slotfase ook nog met rood van het veld na een charge op een doorgebroken speler.

Het energieke N.E.C. begon prima aan het duel. Al in de 4e minuut opende Ali Akman de score met een fraai schot in de verre hoek. Verdediger Bram van Polen verzuimde de beslissende pass van Mikkel Duelund te onderscheppen.

Vlak voor de rust kwam ook Jonathan Okita tot scoren met een schot in de verre hoek: 2-0. Opnieuw verzorgde Duelund de assist. Het plichtmatige PEC was alleen met een inzet van Dean Huiberts op de paal even gevaarlijk.

Na de rust waren de beste kansen opnieuw voor NEC. Akman en Okita waren dicht bij 3-0. PEC trachtte zonder veel overtuiging en creativiteit de achterstand te verkleinen. De ploeg van Langeler bleef echter kleurloos en machteloos.