<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Davy Propper (18')
  • Eran Zahavi (21')
  • Noni Madueke (48')
  • Olivier Boscagli (90'+4')
  • Alex Bangura (66')

PSV loopt geen schade op in cruciale Europese week

Tussen het cruciale tweeluik met Benfica in heeft PSV geen schade opgelopen in de Eredivisie. De Eindhovenaren rekenden relatief gemakkelijk af met promovendus SC Cambuur: 4-1

PSV-trainer Roger Schmidt wijzigde op vijf plekken zijn basisopstelling ten opzichte van woensdag, toen zijn formatie met 2-1 ten onder ging in Lissabon. André Ramalho, Mario Götze, Philipp Max, Ibrahum Sangaré en Noni Madueke begonnen op de bank, waardoor er ruimte in het elftal kwam voor Armando Obispo, Davy Pröpper, Jordan Teze, Mauro Junior en Armindo Bruma.

Ook Joël Drommel bleef staan, waar tegen Heracles Yvon Mvogo vorige week nog tussen de palen stond. "Voor het moment wel", zei Schmidt over of Drommel de eerste keuze is. "Ik vind dat Joël een hele goede ontwikkeling doormaakt en in een goede flow zit dus ik wil hem een goed gevoel geven voor vandaag en voor dinsdag."

Drommel kreeg in de eerste minuten nog best wat te doen ook. SC Cambuur was niet bang om te voetballen en kwam met enige regelmaat op de helft van PSV. Tot de achttiende minuut, toen Davy Pröpper een afgemeten corner van Cody Gakpo knap in de verre hoek kopte. Twee minuten later verdubbelde Eran Zahavi de score. De Israëlische spits speelde zich knap vrij na een een-twee met Armindo Bruma en schoot vervolgens verwoestend raak in de lange hoek.

PSV kreeg vervolgens de wedstrijd makkelijk onder controle. Het verweer van Cambuur was wel gebroken na de tweede treffer, waarna PSV makkelijk nog op 3-0 had kunnen komen voor rust. Meteen na rust was het wel raak. Schmidt bracht Madueke en Yorbe Vertessen na rust voor Zahavi en Gakpo en de Brit was binnen drie minuten al trefzeker. Jordan Teze speelde de man in vorm op het juiste moment aan, vervolgens dribbelde hij naar binnen om daarna in de lange hoek zijn doelpunt te vinden: 3-0. Het was de eerste keer dat Madueke in 2 Eredivisie-duels op rij scoorde voor PSV, nadat hij vorige week al trefzeker was tegen Heracles.

SC Cambuur parkeerde desondanks niet de bus. De ploeg van Henk de Jong trachtte om zo positief mogelijk te blijven voetballen en dat resulteerde na 66 minuten in een aansluitingstreffer. Issa Kallon speelde linksback Alex Bangura vrij in het strafschopgebied en de verdediger haalde hard uit in de korte hoek: 3-1.

Bij de fanatieke aanhang op de Oost-tribune werd ondertussen het spandoek getoond 'Tuesday target, Roger that', getoond om PSV een hart onder de riem te steken voor de belangrijke wedstrijd tegen Benfica. De Portugese opponent komt met een 2-1 voorsprong naar het Philips Stadion, maar dat lijkt maar een minimale voorsprong in de vorm waarin de ploeg van Schmidt momenteel steekt.

In de allerlaatste minuut kwam PSV ook nog op 4-1. Olivier Boscagli zorgde van afstand voor de laatste treffer van het duel. De Fransman ontving de bal na een afgeslagen corner op de rand van het strafschopgebied en haalde kiezelhard uit met een schitterende volley.

"We hebben ook een hoop kansen niet benut. We waren ook wel wat slordig. Cambuur deed het ook niet slecht. We hadden moeite om druk te zetten", zei PSV-aanvoerder Marco van Ginkel. "Tuurlijk is dinsdag heel belangrijk. Vandaag was nu belangrijk, maar je kijkt ook een beetje naar dinsdag."

"We zijn iets te nonchalant in balverlies, maar we probeerden te blijven voetballen. Wij verliezen liever met 4-1 dan met 2-0", zei Cambuur-captain Erik Schouten na afloop. Ploeggenoot Tom Boere vulde aan "De afstanden werden groot en toen moesten we veel lopen. Dan is het tegen PSV heel pittig. Uiteindelijk heb je een idee hoe je wil voetballen en dat ga je niet snel omgooien. We zijn nu iets meer teruggegaan en in de tweede helft probeerden we weer druk te zetten. Dat leverde een doelpunt op gelukkig."