<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Jurriën Timber (16')
  • Steven Berghuis (19')
  • Noussair Mazraoui (29')
  • David Neres (38', 84')
  • Dusan Tadic (60')
  • Mohammed Daramy (64')
  • Sébastien Haller (67')
  • Danilo Pereira da Silva (76')

Ajax declasseert Cambuur en wint met 9-0

Ajax heeft in eigen huis met 9-0 gewonnen van Cambuur. De Amsterdammers hadden geen enkele moeite met Cambuur, dat nog wel brutaal begon aan de wedstrijd maar daarna alle hoeken van het veld te zien kreeg.

Al 4-0 bij rust

Aanvankelijk ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Ajax was slordig en Cambuur speelde brutaal op de aanval. Dat ging goed tot de zestiende minuut. Jurriën Timber verroverde de bal ter hoogte van de middenlijn, speelde hem na een dribbel af op Berghuis. Hij speelde de bal vervolgens in op de doorgelopen Timber die de 1-0 tegen de touwen schoot.

Drie minuten na de 1-0 werd het ook al 2-0. De aangever bij de 1-0, Steven Berghuis, was dit keer het eindstation. Gravenberch nam een korte corner op Tadic die de bal hard en laag in de zestien bracht. Daar stond Berghuis om zijn eerste Eredivisietreffer voor Ajax binnen te schieten.

Na de 2-0 leek Cambuur de aanvalsdrang wat te verliezen. Ajax was inmiddels heer en meester en elke aanval was gevaarlijk. In de 29ste minuut werd het dan ook 3-0. Na een goede aanval van Ajax kwam de bal bij Berghuis terecht, hij slingerde de bal voor, Mazraoui nam aan en schoot de bal met zijn linker in de goal. De bal kwam nog tegen Cambuur-verdediger Mac-Intosch aan, maar omdat de bal er sowieso in was gegaan komt de goal op naam van Mazraoui.

David Neres maakte vervolgens ook nog de 4-0 voor rust. Weer kwam de bal van de linkerflank. Dit keer was niet Berghuis maar Tadic de aangever. Zijn voorzet werd heel knap binnengevolleyd door de Braziliaan.

Ajax dendert in tweede helft door

Aan het begin van de tweede helft leek het er even op alsof Ajax de voet wat van het gaspedaal ging doen, maar niks bleek minder waar. Cambuur kon tot de zestigste minuut volhouden, maar daarna ging het compleet ten onder. Tadic maakte er 5-0 van door de bal tergend langzaam over Sonny Stevens te schieten. De Cambuur-keeper kon een voorzet van Timber niet goed verwerken en de bal kwam daardoor bij de Serviër terechtkwam.

Dat was ook meteen de laatste actie van Tadic, die vervangen werd door Mohamed Daramy. De zomeraankoop had niet lang nodig om zijn eerste in het Ajaxshirt te maken. De aanvaller kreeg de bal op de rand van de zestien en krulde de bal fraai achter Sonny Stevens.

Drie minuten na de 6-0 werd het 7-0. Een vrije trap van Berghuis viel voor de voeten van Martínez. De Argentijn schoot de bal richting de Cambuur-goal. Haller wist de bal vlak voordat de goal bereikte met een leep hakje in het doel te krijgen.

Het arme Cambuur had helemaal niks te vertellen en kon alleen maar hopen dat de dubbele cijfers niet werden bereikt. Danilo was inmiddels ingevallen voor Haller en hij maakte er maar meteen 8-0 van. Neres behield het overzicht en gaf de bal op een presenteerblaadje voor zijn landgenoot. Danilo maakte geen fout en schoot van dichtbij de 8-0 binnen.

Het publiek begon de tien al te scanderen, maar zo ver kwam het niet. De 9-0 van Neres was namelijk de laatste treffer van de avond. Berghuis stuurde Daramy de diepte in en hij bleef na een goede actie heel rustig en vond David Neres die heel gemakkelijk kon scoren.