<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Giannis-Fivos Botos (77')

Botos beslist beladen burentwist

De IJsselderby is in Deventer geëindigd in een nipte overwinning voor de thuisploeg uit Deventer. Go Ahead Eagles was de bovenliggende ploeg in de eerste helft, PEC Zwolle was dat na rust. Giannis Fivos Botos maakte in de 78ste minuut de enige treffer van het duel: 1-0.

Go Ahead Eagles creëerde in de eerste helft verschillende kansen om tot scoren te komen, maar de ploeg van Kees van Wonderen miste scherpte voor doel. De derby werd tussentijds stilgelegd, aangezien supporters van beide clubs met elkaar in de clinch kwamen. Vanuit de Eagles werd er met vuurwerk gegooid. Supporters van PEC gooiden vervolgens kuipstoelen de andere kant op.

Na rust was het PEC dat beter voor de dag kwam. De ploeg van Art Langeler leek meteen na rust een penalty te krijgen. Thomas van den Belt schoot de bal tegen het lichaam aan van Gerrit Nauber aan, waarbij arbiter Kevin Blom dacht dat het om zijn arm ging. Na bemiddeling van de VAR werd zijn keuze voor een strafschop omgedraaid. PEC bleef vervolgens drukken, maar het lukte maar net om de eerste goal van dit Eredivisie-seizoen te maken.

'Kowet' wisselde vervolgens een aantal keer. Onder meer Philippe Rommens moest het veld ruimen voor Botos. De Griek werd met een goal in de 77ste minuut matchwinner. Ragnar Oratmangoen maakte een mooie actie aan de linkerflank, trok de bal voor, waarna deze uiteindelijk voor de voeten van de Griekse middenvelder terechtkwam. Botos aarzelde geen seconde en schoot de bal achter Kostas Lamprou.

PEC Zwolle is daardoor de eerste Eredivisie-club ooit die het seizoen begint met vijf nederlagen zonder zelf een goal te maken.