<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Iñigo Córdoba (55')
  • Cody Gakpo (15')
  • Marco van Ginkel (86')

PSV komt met schrik vrij en boekt late overwinning op de Eagles

PSV heeft in de absolute slotfase gewonnen van Go Ahead Eagles. Lang leek het duel af te stevenen op een gelijkspel, maar aanvoerder Marco van Ginkel kopte in de slotfase toch nog binnen. Door de overwinning staat PSV nu op de tweede plaats met vijftien punten uit zes wedstrijden. Go Ahead staat twaalfde met zes punten uit zes wedstrijden.

Brutale Eagles

PSV was van te voren van plan om de kater van afgelopen zondag weg te spoelen en leek vanaf het begin goed op weg. Al in de vijftiende minuut zette Cody Gakpo de Eindhovenaren knap op 1-0. Hij ontving de bal van Eran Zahavi op de rand van de zestien, nam hem een keer mee en schoot vanuit een moeilijke hoek binnen.

Na het doelpunt zakte PSV wat weg en nam Go Ahead Eagles brutaal het initiatief over en werd het een aantal keer behoorlijk gevaarlijk via de Spanjaarden Iñigo Córdoba en Marc Cardona. Aan de andere kant moest Warner Hahn ingrijpen op een schot van Gakpo. Op de kans en het doelpunt van Gakpo na, waren de Eagles beter in de eerste helft. De ploeg uit Deventer liet alleen na om zichzelf te belonen

Van Ginkel redt PSV in slotfase

In de tweede helft leek PSV de zaken iets beter onder controle te krijgen. De gevaarlijke momenten van de Eagles werden een stuk spaarzamer. Toch kwam Go Ahead op 1-1 in de 55ste minuut. Iñigo Córdoba ontving een goede lange bal van Philippe Rommens, nam aan en schoot uit een haast onmogelijke hoek binnen.

PSV wist dat het zich geen puntverlies kon veroorloven en zette alles op alles. Onder andere Yorbe Vertessen kreeg een grote kans, maar de Belg schoot over. Lang leek het er op alsof de Eagles op weg waren naar een kleine stunt, maar in de 86ste minuut bracht Marco van Ginkel redding. De aanvoerder kon een corner van Gakpo vrij inkoppen. De late treffer bleek genoeg voor de overwinning en ongetwijfeld wat opluchting bij Roger Schmidt.