<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Michael Breij (25')
  • Mees Hoedemakers (47')
  • Sinan Bakıs (90')

Cambuur spoelt Amsterdamse kater weg met zwaarbevochten zege op Heracles

Cambuur heeft zich gerevancheerd voor de 9-0 afgang tegen Ajax van vorige speelronde. De club uit Leeuwarden won donderdagavond in eigen huis met 2-1 van Heracles. Door deze overwinning klimt Cambuur naar de zevende plek in de Eredivisie.

De wedstrijd moest in het begin nog wat op gang komen. Beide teams probeerden hier en daar wat, maar echte kansen leverde het niet op. Toch kwam Cambuur in de 25ste minuut op voorsprong via Michael Breij. Hij ging de korte combinatie aan en schoot vanaf randje zestien de bal achter Janis Blaswich, die er nog met de vingertoppen aan zat. Deze goal bracht de wedstrijd tot ontbranding, want Heracles werd hierna wakker. Kort na de tegentreffer stapelden de kansen zich op voor de bezoekers. Binnen vijf minuten kregen de Heraclieden drie opgelegde kansen, maar deze werden vakkundig om zeep geholpen. Kai Sierhuis was het dichtst bij een doelpunt met een kopbal op de lat. Cambuur doorstond deze fase en ging uiteindelijk met een 1-0 voorsprong rusten.

Na rust konden de fans uit Leeuwarden sneller juichen. Binnen twee minuten zette Mees Hoedemakers de thuisploeg namelijk al op 2-0. Na deze goal weet Cambuur Heracles wat beter van het doel af te houden dan bij het eerste doelpunt. Er ontstaan wel wat kansen, maar niet zulke grote als in de eerste helft. Zo'n tien minuten voor tijd lijkt Heracles wel terug te komen in de wedstrijd. Rai Vloet kan een voorzet vanaf rechts binnenlopen, maar schiet de bal huizenhoog over. Hij ziet even later hoe het wel moet. De ingevallen Sinan Bakis zorgt namelijk voor een spannend slot door de 2-1 binnen te schieten in de laatste minuut van de reguliere speeltijd. De stand bleef ongewijzigd in het absolute slot: 2-1.

Herstel na afgang

SC Cambuur leed in het afgelopen weekend de grootste nederlaag ooit in de Eredivisie. In Amsterdam verloor het met maar liefst 9-0 van Ajax. Het vorige grootste verlies van de Leeuwarders was een 6-0 thuisnederlaag tegen PSV in september 2015.

Tegenpool

Bij Heracles vielen er ook veel doelpunten in het afgelopen weekend, maar voor de club uit Almelo gelukkig genoeg aan de goede kant. In een spectaculair duel won de ploeg in extremis met 3-2 van AZ. Het schitterende slotstuk kwam van de voet van Rai Vloet.

Heracles in de problemen

Cambuur mocht dit weekend dan wel met 9-0 verliezen, maar de club staat gewoon op een knappe zevende plaats na de overwinning van vandaag. Na zes wedstijden staat het op negen punten. Heracles staat er een stuk beroerder voor. Op de vijftiende plek om precies te zijn. De club uit Almelo pakte slechts vier punten in de eerste zes competitieduels. Heracles kan vanavond nog zomaar eens naar de zestiende plaats afzakken, want nummer zeventien AZ komt nog in actie. De Alkmaarders hebben maar één punt minder dan Heracles en komen langszij bij een gelijkspel of overwinning.