<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Eran Zahavi (20' OG)
  • Ché Nunnely (76')
  • Eran Zahavi (30')

Fouten PSV helpen Willem II aan zege in topper

In een levendige topper heeft Willem II met 2-1 gewonnen van PSV. De Tilburgers werden daarbij wel een handje geholpen. Door de zege neemt Willem II de tweede plaats over van PSV. De ploeg van trainer Fred Grim staat nu op zestien punten uit zeven duels, één punt meer dan PSV. Voor het team van Roger Schmidt is dit alweer de tweede competitienederlaag dit seizoen.

Blunder Drommel
Joël Drommel ging in de 76e minuut gruwelijk in de fout. De doelman van PSV verkeek zich op een schot van Ché Nunnely. Die klap kwamen de Eindhovenaren niet meer te boven.

Zahavi man van eerste helft
Eran Zahavi was de man van de eerste helft. Na twintig minuten kopte hij de bal in eigen doel. Tien minuten later was het diezelfde Zahavi die PSV op gelijke hoogte bracht. Ook nu met een kopbal.

Sangaré en Götze in basis
PSV begon met Ibrahim Sangaré en Mario Götze in de basis. Beide spelers waren op tijd fit. Olivier Boscagli startte als centrale verdediger en Ritsu Doan had ook weer een basisplaats gekregen van zijn trainer Roger Schmidt, die geen beroep kon doen op de geblesseerde Noni Madueke.

Volle bak
Eindelijk mocht het weer. Volle stadions in Nederland! Voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis, dik anderhalf jaar geleden. De primeur was voor Willem II, dat het stadion tot op het laatste stoeltje had uitverkocht voor de topper tegen PSV. Ruim 14.500 supporters.

Supporter gaf eerste fluitsignaal
Niet de scheidsrechters, maar supporters geven dit weekend bij de wedstrijden in de Eredivisie het eerste fluitsignaal. Hiermee viert de Eredivisie dat voor het eerst in ruim 1,5 jaar de stadions weer helemaal vol mogen zitten. Iedere thuisspelende club kiest één supporter uit die langs de lijn het eerste fluitsignaal mag geven. De 10-jarige Cesar was de gelukkige die op de fluit mocht blazen bij Willem II - PSV.