<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Orkun Kökcü (14' PEN)
  • Luis Sinisterra (17')
  • Guus Til (80', 89')
  • Cyriel Dessers (90'+2')
  • Magnus Mattsson (32')
  • Cas Odenthal (44')
  • Calvin Verdonk (74')

Guus Til is Feyenoords verlosser in spektakelstuk tegen N.E.C.

ANP Foto

In de Rotterdamse Kuip liet N.E.C. zien geen last te hebben van plankenkoorts, wat bij de seizoensouverture tegen Ajax wel het geval was. Tegen Feyenoord waren de Nijmegenaren alles behalve de betere ploeg, maar wel ontzettend lang in de wedstrijd. Guus Til zorgde in de slotfase voor de bevrijdende 4-3 in een spektakelstuk. Cyriel Dessers maakte er ook nog 5-3 van.

Feyenoord startte geweldig aan de wedstrijd. Na 13 minuten werd Guus Til vrijgespeeld in de zestien, hij probeerde om Mattijs Branderhorst heen te spelen, waarbij de keeper van N.E.C. de middenvelder naar de grond werkte. Joey Kooij kende een strafschop toe en Orkün Kökçü pakte dat buitenkansje uit. Vorig seizoen nam Steven Berghuis de penalty's bij Feyenoord of anders Leroy Fer of Mark Diemers. Kökçü lijkt dit seizoen bovenaan het lijstje te staan.

In de 17de minuut werd de score verdubbeld in De Kuip. Marcos Senesi zorgde met een juweel van een lange bal ervoor dat Luis Sinisterra weg kon sprinten van de 37-jarige Édgar Barreto, die in de vijfmansdefensie werd opgesteld. De Colombiaan bleef cool voor doel en rondde vakkundig af: 2-0.

N.E.C. had misschien 25 procent balbezit in de eerste helft, maar telkens wanneer de ploeg van Rogier Meijer aan de bal was, leek het gevaarlijk. Dat pakte in de 32ste minuut goed uit. Lasse Schöne zette aan de rechterkant een mooie aanval op, passte de bal naar Jonathan Okita, die de Deen Magnus Mattsson wegstuurde. De Deen schoot in de lange hoek en liet Justin Bijlow daarmee kansloos. Het was de eerste voor Mattsson, die de geblesseerde Mikkel Duelund verving, in Nijmeegse dienst.

Op slag van rust kwam N.E.C. zelfs langszij in een vermakelijke eerste helft. Barreto zette goed druk aan de linkerkant van het veld en ontfutselde daarmee Tyrell Malacia de bal. De voorzet van de Paraguayaan kwam op het hoofd terecht van Okita, die Cas Odenthal vrij voor doel vond. De verdediger maakte zo zijn eerste Eredivisie-goal: 2-2.

Nadat Sinisterra in de tweede helft keihard tegen de paal schoot, was het N.E.C. dat tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Oud-Feyenoorder Calvin Verdonk kwam voor het eerst dit seizoen in het veld voor de Nijmeegse ploeg, waar hij eerder aan werd verhuurd. Hij werd op links aangespeeld door Javier Vet en haalde met perfectie uit in de lange hoek: 2-3.

Zes minuten later was het Til die Feyenoord weer op een punt bracht. Uit een hoekschop van Kökçü kopte de middenvelder zijn tiende doelpunt binnen in Rotterdamse dienst. Waanzinnige cijfers voor de middenvelder, maar nog niet genoeg voor drie punten. Daar kwam in de 89ste minuut verandering in. Op aangeven van Bryan Linssen kreeg Til de bal in de zestien en hij schoot de bal voortreffelijk in: 4-3.

In de 92ste minuut werd het ook nog 5-3. Invaller Cyriel Dessers werd vrijgespeeld door Linssen en de Belg haalde succesvol de trekker over: 5-3. Een knotsgek slot voor een knotsgek duel. Door de overwinning gaat Feyenoord over PSV heen op de ranglijst en staat het derde in de Eredivisie.